Introductie
Na de cursus Certificaat beveiliging C kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie in de beveiliging. Perfecte voorbereiding op het SVPB-examen.
Omschrijving
Ben je beveiliger, wil je hogerop en al binnen 5 maanden klaar zijn voor het officiële SVPB-examen Certificaat Beveiliging C? Kies dan voor deze cursus! Je leert over de verschillende wetten waar een beveiliger mee te maken kan krijgen en over risico’s en risicobeperking. Straks kun je een bijdrage leveren aan een risico-inventarisatie op basis van arbo-eisen én optreden bij onveilige en ongezonde situaties. Met het SVB-certificaat Beveiliging C kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie in de beveiliging.
De getoonde kosten zijn exclusief externe examenkosten.
Baanperspectief
De cursus Certificaat beveiliging C is bestemd voor beveiligers die meer willen in hun werk en zich in korte tijd willen voorbereiden op het SVPB-examen. Met deze opleiding doe je de theoretische kennis op die een coördinator Beveiliging moet bezitten.
Met het SVPB-examen behaal je het erkende Certificaat Beveiliging C. Hiermee heb je zeker een voorsprong bij het zoeken naar een baan. Hiermee kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie in de beveiliging.
Beschrijving
De cursus Certificaat beveiliging C behandelt verschillende wetten waar een beveiliger mee te maken krijgt. Bijvoorbeeld de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties, het Wetboek van Strafrecht en de Wet Wapens en Munitie. In de module Beveiliging van gebouwen 3 komen risico’s en risicobeperking aan de orde. Je leert ongezonde situaties herkennen en naar aanleiding daarvan handelend optreden. Bovendien wordt besproken hoe inwerk- en opleidingstrajecten georganiseerd en bewaakt moeten worden. De module Rapportage bespreekt hoe je een volledige rapportage van een incident maakt. Hierbij is aandacht voor zowel de inhoud als de vorm.
De cursus Certificaat beveiliging C omvat de volgende modules:
Wettelijke kaders 3
Deze module behandelt de verschillende wetten waar een beveiliger mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld: het Wetboek van Strafrecht, de WPBR, Burgerlijk Wetboek en de Wet op de economische delicten. Tevens leer je alles over de Wet wapens en munitie, Wet vervoer gevaarlijke stoffen en de Arbeidsomstandighedenwet. Tot slot komen ook de Opiumwet, Wegenverkeerswet en Wet bescherming persoonsgegevens aan bod.
Beveiliging van gebouwen 3
In deze module maakt u kennis met de verschillende veiligheidsorganisaties in Nederland. Verder leert u een risico-analyse en beveiligingsplan te maken en alles over leidinggeven. Kortom, u leert wat er belangrijk is als u uw werkzaamheden in de dagelijkse praktijk zo goed mogelijk wilt uitvoeren en kwaliteit wilt bieden.
Veilig werken en dienstplanning 3
In dit onderdeel leer je een bijdrage leveren aan een risico-inventarisatie op basis van Arbo-eisen. Ook leer je onveilige en ongezonde situaties te herkennen en naar aanleiding daarvan, indien nodig, handelend op te treden. Daarnaast komt het maken van planningen binnen gestelde kaders aan bod en het inwerken van nieuwe medewerkers. Tot slot leer je ook omgaan met agressie en optreden bij onregelmatigheden.
Rapportage
In deze module staat het maken van een volledige rapportage centraal. Om dit te kunnen, is belangrijk om te leren hoe informatie het beste kan worden verzameld en geordend. Daarnaast leer je hoe je het beste verslag kunt leggen en hoe je mondeling of schriftelijk een advies uitbrengt. Ook rapporteren komt aan bod.
Al heb benodigde lesmateriaal is inbegrepen bij het lesgeld. Je hoeft zelf geen boeken meer aan te schaffen en hebt meteen alles in huis om van je opleiding een succes te maken.
Je maakt bij deze opleiding gebruik van het lesmateriaal van eX:plain: duidelijk en overzichtelijk lesmateriaal dat voldoet aan de nieuwste eisen.
Toelating
Om de cursus Certificaat beveiliging C te kunnen volgen, heb je een diploma Beveiliger (of een hieraan door de SVPB gelijkgesteld diploma) nodig.