Header Bestuursacademie Nederland

Bestuursacademie Nederland, dé opleider voor de overheid


Als overheidsprofessional werk je in een dynamische omgeving. Morgen is alles anders dan vandaag. Daarom moet je flexibel zijn en heb je steeds weer nieuwe kennis en vaardigheden nodig. Bestuursacademie Nederland zorgt er met een actueel en volledig opleidingsaanbod voor dat jij flexibel bent en blijft. Dat je met de wereld meeverandert en klaar bent voor de toekomst. Zo bouwen we samen aan de professionalisering van overheidsorganisaties in Nederland.
 

Voor en door de overheid: focus op de praktijk

50 jaar geleden werd Bestuursacademie Nederland opgericht door de overheid en nog steeds zijn de lijnen met de overheid kort. We hebben een groot netwerk gecreëerd en weten als geen ander wat er speelt en wat er in de toekomst gaat gebeuren. Ook onze docenten werken zelf al jarenlang bij de overheid en stemmen hun lessen optimaal af op de ontwikkelingen in het werkveld. Hierdoor is de lesstof altijd praktijkgericht en direct toepasbaar in je eigen werkomgeving. 

Op een dynamische en interactieve manier willen we zorgen voor een optimale leerervaring. Tijdens de lesbijeenkomsten werk je samen met medecursisten aan praktijkgerichte opdrachten, maar krijg je ook veel ruimte om je persoonlijke vraagstukken en ervaringen te delen. Dat leidt veelal tot inspirerende discussies met de docent en medecursisten en daarmee tot nieuwe inzichten en oplossingen. Zo leer je van en met elkaar en kijk je voortaan anders tegen dagelijkse problemen en vraagstukken aan. 
 

Bij Bestuursacademie Nederland studeer je flexibel

We begrijpen dat het pittig kan zijn om naast je werk een opleiding of training te volgen. Daarom zijn onze opleidingen flexibel opgezet: 

  • Je bepaalt zelf wanneer je met de opleiding start en wanneer je de opleiding volgt (overdag, ’s avonds of op zaterdag)
  • Je kunt kiezen voor verschillende opleidingsvarianten (klassikaal, Virtual Classroom of e-learning
  • Er zijn verschillende opleidingslocaties door heel Nederland 

Merk je tijdens je studie dat je toch niet de juiste opleidingsvariant hebt gekozen? Dan kun je met onze switchgarantie per module van variant wisselen, zonder dat je daarvoor extra administratiekosten hoeft te betalen. En heb je een periode minder tijd voor je opleiding door bijvoorbeeld een verhuizing of geboorte? Dan zet je je opleiding gewoon op pauze. 
 

Het opleidingsaanbod van Bestuursacademie Nederland

Je kunt bij ons kiezen voor vaardigheidstrainingen en vakopleidingen op MBO-, HBO- en Masterniveau. Kies je voor een training, dan doe je in hele korte tijd actuele kennis op over je vakgebied en zet je deze direct om in praktisch toepasbare vaardigheden. Onze MBO- en HBO-programma’s zijn uitgebreider en gericht op een thema of onderwerp.

In opleidingen op MBO-niveau leer je vooral door te doen, in opleidingen op HBO-niveau is er een gelijkere verdeling tussen theorie en praktijk. Op Masterniveau kun je je op hoog niveau specialiseren in een onderwerp of vakgebied. Je verbreedt je theoretische kennis, waardoor je (strategische) keuzes beter kunt onderbouwen én je vergroot je kans op een leidinggevende functie en andere doorgroeimogelijkheden.

Ook bieden we Actualiteitendagen aan, waarbij je in 1 dag weer helemaal op de hoogte gebracht wordt van alle ontwikkelingen in je vakgebied. 

Ons opleidingsaanbod is geschikt voor zowel startende als ervaren overheidsmedewerkers die werken bij de gemeente, provincie, rijksoverheid, waterschappen, veiligheidsregio’s of zelfstandige bestuursorganen. 
 

Schrijf je in voor onze opleidingen en trainingen via Opleiding.nl

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling, zodat je vanuit jouw functie en overheidsorganisatie succesvol kunt inspelen op alle veranderingen in de samenleving? Neem dan zeker een kijkje in ons opleidingsaanbod!

Bekijk het aanbod van Bestuursacademie Nederland
Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen per mail. Je kunt ook het contactformulier invullen. Ook zijn wij op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 bereikbaar via onze social media kanalen FacebookTwitter en LinkedIn.
 

info@opleiding.nlKVK-nummer: 17113834