Krapteberoepen

Voordelig studeren met maximale kans op een baan

Het personeelstekort is groot. Erg groot: gemiddeld heeft een op de vijf werkgevers problemen om zijn bedrijf goed te laten draaien, puur omdat er te weinig personeel beschikbaar is. In sommige branches is dit zelfs een op de drie werkgevers. 

Personeelstekort

UWV geeft aan dat er vooral veel mensen worden gezocht in de vakgebieden techniek, ICT en zorg. Maar ook in de bouw en installatie, industrie, autotechniek, pedagogie en agrarische beroepen lukt het nauwelijks om personeel te vinden. We noemen beroepen in die vakgebieden daarom ‘krapteberoepen’.

Krapteberoepen: voordelig studeren met uitzicht op een baan

Een van de oplossingen voor dit personeelstekort is (om)scholing. Daarom geeft UWV subsidie aan werkzoekenden met een uitkering, zodat zij zich kunnen omscholen om in een van deze krapteberoepen aan de slag te gaan. Dankzij deze subsidie wordt een opleiding heel voordelig en in veel gevallen zelfs helemaal gratis!

Wat houdt de subsidie in?

  • Je opleiding mag maximaal een jaar duren*
  • Je krijgt € 2.500,- subsidie via UWV
  • Je behoudt gewoon je uitkering
  • Je wordt tijdens je opleiding vrijgesteld van solliciteren
* Als je de zekerheid hebt dat je na je opleiding bij een werkgever aan de slag kunt, dan mag je opleiding 2 jaar duren en krijg je ook 2 jaar subsidie.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.

    088 - 9 390 000