Vivian van der Heijde

Wie: Vivian van der Heijde
Functie: HR-manager
Haar opleiding: HBO Bachelor Organisatiepsychologie

 

Mijn groeiwens

Toen ik 15 jaar was, ben ik met school gestopt en heb ik diverse baantjes gehad, vooral in de horeca. Uiteindelijk kwam ik 13 jaar geleden bij mijn huidige werkgever terecht, waar ik aan de gang mocht als expediteur. Dat was echt een keerpunt voor mij, omdat zij iets in mij zagen en mij zo’n kans gaven. Door een overname in 2008 veranderde er veel in ons bedrijf. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken, ben naar mijn werkgever toegestapt en heb gezegd: “Nu we zo ontzettend groeien, moeten we personeelszaken professioneler gaan aanpakken, en ik wil dat wel op mij nemen.” Mijn werkgever was het met me eens en durfde het wel aan met mij. Dat was wat. Ik was nog best jong, onervaren en opeens krijg je dan zo’n positie. Ik dacht: “Ik heb geen papieren of niks, nu moet ik toch echt iets gaan leren als ik dit goed wil doen.”

De perfecte opleiding voor mij

Ik wist van tevoren al dat ik bij NCOI wilde studeren, omdat ik daar al eens eerder een korte opleiding had gevolgd. Uiteindelijk besloot ik na fijn persoonlijk overleg met een studieadviseur dat ik de Bachelor Organisatiepsychologie wilde gaan doen. Als je geen diploma hebt, zoals ik, dan kan dat maar op één manier: met een 21+-toets. Die is best pittig, want daarmee moet je laten zien dat je HBO-niveau aankunt. Ik heb me onwijs goed voorbereid op die toets; ik heb echt heel veel geoefend. En uiteindelijk heb ik ‘m gedaan en gehaald en kon ik met m’n Bacheloropleiding beginnen. De studiebegeleider van NCOI heeft me hierbij enorm gesteund en toen ik de toets had gehaald, was zij net zo enthousiast als ik.

Hoe ik mijn opleiding met mijn werk combineer

Er zijn geregeld weken dat ik 60-70 uur per week werk. En dan nog m’n studie erbij. Ik moet dus echt wel dingen opzijzetten om dat allemaal mogelijk te maken. Maar ik wil per se mijn Bachelor halen, koste wat het kost. Mijn studiebegeleider voelt haarfijn aan wanneer het even niet helemaal lekker met me gaat. Dan hebben we bijvoorbeeld contact over de planning en dan vraagt ze opeens: “Viev, hoe ís het eigenlijk met je?” En dat is precies het sociale contact dat je soms even nodig hebt, en dat je ook echt naar de eindstreep helpt.
 
Wat ook heel erg helpt, is het klassikale. Dat er een docent vol passie en overgave voor de klas staat, die je van alles vertelt wat je herkent uit de stof of uit je eigen werk, maar die ook heel veel nieuwe dingen vertelt. Door dat enthousiasme ga je het echt voelen en dan ga ik dingen ook echt uitproberen en toepassen in m’n werk.

Mijn advies

Voor iedereen die een opleiding gaat volgen, heb ik nog wel een advies. Zorg dat je een goede balans houdt tussen privé, werk en studie. Je moet van tevoren echt goed nadenken over de impact die een opleiding heeft. Zeker als je, net als ik, kiest voor een opleiding die meerdere jaren duurt. Win dus van tevoren zo veel mogelijk informatie in over je opleiding en praat zeker eens met een opleidingsadviseur. Die kan je onwijs goed helpen bij het kiezen van een opleiding die écht bij jou past, zodat je ook zeker je diploma gaat halen.

Heb je een vraag?
Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur of contact opnemen via whatsapp van 10:00 tot 15:00.