Kraamverzorgende salaris

Als jij wilt werken in de kraamzorg, dan ben je vast ook geïnteresseerd in wat je kunt verdienen als...
Lees meer..
Als jij wilt werken in de kraamzorg, dan ben je vast ook geïnteresseerd in wat je kunt verdienen als...
Lees meer..
Als jij wilt werken in de kraamzorg, dan ben je vast ook geïnteresseerd in wat je kunt verdienen als kraamverzorger. Hoe je het namelijk ook wendt of keert, het inkomen is een belangrijke factor in je...
Lees meer..

Als jij wilt werken in de kraamzorg, dan ben je vast ook geïnteresseerd in wat je kunt verdienen als kraamverzorger. Hoe je het namelijk ook wendt of keert, het inkomen is een belangrijke factor in je keuze voor een beroep. Deze pagina is dan een handig hulpmiddel, want we vertellen je hier alles over de salarissen binnen de kraamzorg. Zo weet je straks precies wat het minimum- en maximumloon is en wat de doorgroeimogelijkheden zijn.

Hoeveel verdient een kraamverzorger?

Vanzelfsprekend bestaan er verschillen in wat een kraamverzorger verdient. Denk alleen al aan de jaren ervaring die je hebt opgedaan als kraamverzorger. Als je net komt kijken in het vakgebied zul je niet hetzelfde verdienen als iemand die al jarenlang in het vak zit. Ook factoren als werklocatie, vakkennis en gevolgde opleidingen en/of trainingen spelen een rol in de hoogte van je salaris. Het zal je dan ook niet verbazen dat we je niet exact kunnen vertellen wat je gaat verdienen. Wél kunnen we een indicatie geven van de gemiddelde salarissen in de kraamzorg.

Goed om te weten: alle op de pagina genoemde salarissen zijn brutosalarissen op basis van 40 uur per week.

Startsalaris kraamzorg

Heb je jouw MBO Basisopleiding Kraamverzorging net achter de rug en sta je aan het begin van je carrière als kraamverzorger? Dan kun je rekenen op een salaris van minimaal € 1.400,- per maand. Je moet dus nog de nodige ervaring opdoen in het vakgebied om een hoger salaris te krijgen.

Maximum salaris kraamzorg

Wanneer je de nodige kennis en ervaring in je rugzak hebt, kun je ook op salarisgebied doorgroeien naar een hoger niveau. Zo kan jouw maximumsalaris als gevorderde kraamverzorger oplopen tot € 2.350,- per maand.

Gemiddelde salaris kraamzorg

Een kraamverzorger verdient in Nederland gemiddeld € 1.875,- per maand*. Dat komt neer op een uurloon van € 10,78 en een jaarsalaris van € 24.300,- inclusief vakantiegeld.

*Alle op deze pagina genoemde salarissen zijn gebaseerd op gegevens van Nationaleberoepengids.nl.€ 10,78


€ 1.875,-


€ 24.300,-

Cao-salarisschalen kraamzorg

Als kraamverzorger val je onder de cao kraamzorg. Je wordt dan ingedeeld in salarisschaal 35. Als je meer inzicht wilt krijgen in wat je gaat verdienen, dan adviseren we je om te kijken naar de cao.

Vind de opleiding of training die voor je werkt

  • De beste opleiders van Nederland
  • Laagsteprijsgarantie
  • Meer dan 7.000 opleidingen & trainingen

Hoe kun je meer verdienen binnen kraamzorg?

Als je meer wilt gaan verdienen als kraamverzorger, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt jouw kennis verbreden door het volgen van een opleiding en/of training. Hiermee verhoog je jouw marktwaarde en kun je in aanmerking komen voor een salarisverhoging. Als je de financiële grenzen bij je huidige werkgever bereikt, kan het zo zijn dat je nog niet helemaal tevreden bent met jouw inkomen. Je kunt dan altijd nog onderzoeken of je bij een andere organisatie meer kunt verdienen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk direct alle kraamzorgopleidingen in ons aanbod.

Bekijk alle opleidingen kraamverzorging

Loon kraamverzorgende

Hoe hoog je loon als kraamverzorger is, hangt dus samen met meerdere factoren. Jouw werkervaring en opleidingsniveau spelen een grote rol in jouw inkomen. Als je meer wilt gaan verdienen, is het volgen van een opleiding of training een goede stap. Wil je jezelf graag verder ontwikkelen, maar weet je nog niet precies met welke opleiding? Neem dan eens contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag verder!