Voeding

Iedereen heeft een mening over gezonde voeding. Maar wat is wetenschappelijk bewezen? Hoe begeleid je cliënten met overgewicht of een eetstoornis richting...

Lees verder >

Iedereen heeft een mening over gezonde voeding. Maar wat is wetenschappelijk bewezen? Hoe begeleid je cliënten met overgewicht of een eetstoornis richting een gezonde leefstijl? Ontdek de impact van voedsel op het verbeteren van sportprestaties of het...

Lees verder >

Iedereen heeft een mening over gezonde voeding. Maar wat is wetenschappelijk bewezen? Hoe begeleid je cliënten met overgewicht of een eetstoornis richting een gezonde leefstijl? Ontdek de impact van voedsel op het verbeteren van sportprestaties of het voorkomen en genezen van ziektes.    

Trends & ontwikkelingen

Wat is de invloed van voeding op ons welzijn...

Lees verder >

Voeding: 57 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Startmoment
Dag(deel)
Toon alle varianten

Trainingen (1) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Vakopleiding (3) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

MBO-programma (2) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

HBO-programma (6) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

HBO Bacheloropleiding (7) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

(38)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Voeding

Iedereen heeft een mening over gezonde voeding. Maar wat is wetenschappelijk bewezen? Hoe begeleid je cliënten met overgewicht of een eetstoornis richting een gezonde leefstijl? Ontdek de impact van voedsel op het verbeteren van sportprestaties of het voorkomen en genezen van ziektes.    

Trends & ontwikkelingen

Wat is de invloed van voeding op ons welzijn en onze gezondheid? Voeding en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden, dat weten we inmiddels allemaal. Voeding heeft een preventieve werking. Een gezonde leefstijl verkleint de kans op ziektes en aandoeningen. Goede voeding bevordert tevens het herstel na een ziekte.

Door de groeiende beschikbare (online) informatie over voeding en een gezonde leefstijl, leven we steeds bewuster en gezonder. Het bevordert de kwaliteit van leven; iets wat tegenwoordig als bijzonder belangrijk wordt ervaren. Door de grote hoeveelheid beschikbare informatie, groeit ook onze behoefte aan informatie. De bewuste consument van nu wil weten wat hij eet of drinkt. Verpakkingen van producten worden daarom steeds gedetailleerder.  

Een andere trend op het gebied van voeding is self-care awareness. Ofwel, de moderne drukbezette individu van nu beseft dat hij voor zichzelf moet zorgen, met goede voeding. Maar wat is goede voeding eigenlijk? Daar zijn algemene regels en richtlijnen voor, maar het is ook persoonsgebonden. Personalisatie van voedsel en drank is neen andere zichtbare trend in voeding, want wat is nu beter geschikt voor de moderne consument dan voedsel dat speciaal voor hem of haar is aangepast?

Populaire opleidingen binnen Voeding zijn:

HBO Voeding en Eetstoornissen

Mensen helpen met hun voedings- en eetstoornissen. Door goed advies en begeleiding naar herstel. Dat is waar je je mee bezig wilt houden en dat is waar wij voor opleiden. Met praktijkgerichte HBO-programma leer je over de psychologische aspecten van eetstoornissen en overgewicht en ontwikkel je vaardigheden om mensen te behandelen en begeleiden als voedingsconsulent of diëtist.

HBO Sporttraining en Voedingsleer

De opleiding HBO Sporttraining en Voedingsleer gaat in op voedingsleer en andere aspecten van voeding en inspanning. Je leert over het ademhalingssysteem, energiesysteem en spiermetabolisme en dat in combinatie met functies van voeding en voedingsstoffen. De opleiding wordt in verschillende varianten aangeboden en kan worden afgerond in zes maanden.

HBO Voeding en Diëtetiek

Kennis over kwaliteit van voeding en voedselveiligheid. Dat is het centrale thema in deze opleiding. Je wilt aan de slag met zaken als voedingsleer, diëtistische zorg en voedingspatronen en je wilt degelijke voedingsadviezen geven aan cliënten. Samen met onze topdocenten ga je praktijkgericht aan de slag met meten van gezondheid en preventiemethoden om ongezond gedrag en voedingsproblemen te voorkomen.