Medische Aspecten bij Acceptatie en Claimbehandeling

Ontwikkel je vaardigheden in een praktijkgerichte, effectieve training

Vanaf

€ 2.698,70

Duur

5 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Na afloop van deze praktijkgerichte training kun je een juiste inschatting maken van het belang van een aandoening voor de acceptatie op een levens- of AOV-verzekering en voor de claimbehandeling van een AOV-verzekering. Ook kun je succesvol adviezen geven aan acceptanten en claimbehandelaars en kun je de klant op een begrijpelijke manier de medische acceptatie- of claimbehandelingsbeslissing uitleggen. Door de praktijkgerichte insteek van de bijeenkomsten kun je het geleerde direct toepassen in je werk. Kies dus voor deze training en verwerf meer inzicht en kennis van de medische aspecten bij acceptatie en claimbehandeling.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor medewerkers medische dienst en acceptanten en claimbehandelaars die werken op een leven- of AOV-afdeling van een (her)verzekeraar en/of volmachtbedrijf.

Doel en opzet

Doel van deze interactieve training is dat je kennis en inzicht ontwikkelt in alle medische aspecten van acceptatie en claimbehandeling. Niet alleen krijg je op de praktijk georiënteerde vakkennis aangereikt, je ontwikkelt ook alle nodige vaardigheden.

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze training bijzonder effectief. Je docenten en trainers beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van acceptatie en claimbehandeling. Zij dagen je uit om steeds de koppeling te maken met je eigen beroepspraktijk. Dat is erg leerzaam en uitdagend. Er is voldoende ruimte voor discussie en het beantwoorden van vragen uit de praktijk.

Vooropleiding

Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau en hebt kennis van de werking en toepassing van sociale verzekeringen, levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Studiebelasting en duur

De training duurt 5 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Algemeen juridisch kader
  • Verzekeringstechniek acceptatie
  • Verzekeringstechniek schade
  • Lichamelijke ziektebeelden
  • Lichamelijke ziektebeelden, acceptatie en ­claim­behandeling leven/AOV
  • Psychische ziektebeelden
  • Psychische ziektebeelden, acceptatie en claim­behandeling leven/AOV
  • Aandoeningen aan houding- en ­bewegingsapparaat
  • Aandoeningen aan houding- en ­bewegingsapparaat, acceptatie en claimbehandeling leven/AOV
  • Integratiesessie

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvang je het bewijs van deelname 'Medische Aspecten bij Acceptatie en Claimbehandeling' van NIBE-SVV.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Lesvorm

De training bestaat uit 5 dagen. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 2.355,-
Studiemateriaal
€ 55,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 125,-
Locatiekosten
€ 147,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.682,50
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 2.698,70

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Medische Aspecten bij Acceptatie en Claimbehandeling

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,8

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.