Balansanalyse

Analyseer jaarrekeningen van kleine en middelgrote ondernemingen

Opleider

NIBE-SVV

Prijs

€ 1.554,00

Niveau

Trainingen

Duur

2 dagen

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 9 390 000
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u zich verdiepen in de analyse van jaarrekeningen van kleine en middelgrote ondernemingen? Dan is deze training een uitstekende keuze. U leert de balans en resultatenrekening analyseren, de jaarrekening interpreteren, de beperkingen van financiële ratio’s hanteren en winstmanipulatie herkennen. Ook krijgt u inzicht in de verbanden tussen balansposten onderling en tussen balansposten en posten van de resultatenrekening. Na afloop van deze boeiende training kunt u een deskundig oordeel geven bij de besluitvorming over bijvoorbeeld kredietverlening of -revisie. Kortom, u krijgt in deze effectieve training van NIBE-SVV handvatten aangereikt voor een succesvolle analyse van jaarrekeningen van kleine en middelgrote ondernemingen.

Doelgroep

De training is ontwikkeld voor medewerkers en accountmanagers zakelijke kredietverlening, (beginnende) kredietbeoordelaars en (beginnende) financieringsspecialisten en medewerkers effecten.

Vooropleiding

De training Balansanalyse wordt verzorgd op HBO-niveau. U heeft geen specifieke vooropleiding nodig, maar een HBO-werk- en -denkniveau is gewenst. Ook gaan we ervan uit dat u bekend bent met de begrippen uit de jaarrekening van ondernemingen. Deze training vormt een verdieping op de opleiding Balanslezen.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft.

Doel en opzet

Doel van deze interactieve training is dat u leert de jaarrekeningen van kleine en middelgrote ondernemingen te analyseren. De nadruk ligt in de bijeenkomsten op de interpretatie van de cijfers. Doordat u inzicht in de onderlinge verbanden tussen inkomende en uitgaande kosten verwerft, ontwikkelt u ook een totaalbeeld van de onderneming. Hierop kunt u vervolgens uw acties afstemmen. Alle begrippen worden tijdens de training in de juiste context behandeld waardoor u ze ook daadwerkelijk leert toepassen. Niet alleen krijgt u op de praktijk georiënteerde vakkennis aangereikt, u ontwikkelt ook alle nodige vaardigheden. Deze training wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten die zelf actief zijn in de praktijk.

Studiebelasting en duur

De training duurt 2 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 12 uur per bijeenkomst.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het verschil tussen kosten en uitgaven, inkomsten en opbrengsten
 • Herwaardering en voorziening latente belasting en de invloed daarvan op het nettoresultaat
 • Winstverschuiving of -manipulatie zonder dat dit op het eerste gezicht zichtbaar is in de jaarrekening
 • Het gevaar van consolidatie
 • De (beperkte) betekenis van financiële ratio’s
 • Overname van bedrijven, goodwill en de financieringsaspecten
 • Vaste activa, economische ouderdom en huur versus eigendom
 • Het verschil tussen commerciële en fiscale jaarrekeningen
 • Deelnemingen
 • Cashflowanalyse

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Balansanalyse’ van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Deze training bestaat uit 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 1.395,-
Studiemateriaal: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Opleider

NIBE-SVV

Prijs

€ 1.554,00

Niveau

Trainingen

Duur

2 dagen

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 9 390 000

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date?
Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Data-talent gezocht op marketingafdelingen

Uit de ‘DM Barometer - De marketeer in 2015’ van DDMA blijkt dat marketingafdelingen snakken naar marketeers die data kunnen omzetten naar informatie en de juiste vragen weten te stellen. De huidige technische infrastructuur en de talent gap op dit gebied zorgen ervoor dat marketingafdelingen onvoldoende toegespitst zijn op de kansen die data biedt.
 
Lees het hele artikel

Nieuwsbrief

NIBE SVV

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.