Asset Management

Verdiep u in assetmanagement in deze korte en praktijkgerichte training

Opleider

NIBE-SVV

Prijs

€ 1.419,00

Niveau

Trainingen

Duur

2 dagen

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 9 390 000
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tijdens deze boeiende training krijgt u in korte tijd inzicht in het beheer van grotere vermogens van klanten. U verdiept zich in het particuliere en collectieve vermogensbeheer om een optimale prestatie uit de assets te halen. Daarnaast ontwikkelt u de kennis en vaardigheden om deze optimale prestatie binnen aanvaardbare risico’s en kosten te houden. Deze training van NIBE-SVV biedt u een praktijkgerichte basis. Kortom: met deze boeiende en leerzame training leert u alles over het fascinerende vakgebied van assetmanagement.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor medewerkers van banken, verzekeraars en adviseurs die zich bezighouden met beleggingen en hun kennis over assetmanagement willen uitbreiden.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Er wordt wel van u verwacht dat u kennis heeft op het gebied van beleggingen.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.


U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft.

Doel en opzet

Tijdens deze training ontwikkelt u een integraal begrip van assetmanagement. Zo doet u elementaire kennis op van vermogensbeheer en de vermogensbeheerders. Daarnaast verdiept u zich in het beleggingsprofiel en kijkt u naar de invloeden van assets op de economie. Ook leert u tijdens deze training over het belang van een assetmix en hoe assetmanagement in relatie staat tot riskmanagement. Deze praktijkgerichte training wordt verzorgd door zeer ervaren docenten.

Studiebelasting en duur

Deze training duurt 2 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is assetmanagement?
 • Individueel vermogensbeheer
 • Collectief vermogensbeheer
 • Vermogensbeheerders
 • Beleggingsprofiel
 • Assetmix
 • Invloed op de economie
 • Relatie met riskmanagement
 • Toezicht

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Asset Management’ van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Deze training bestaat uit 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 1.215,-
Studiemateriaal: € 95,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Opleider

NIBE-SVV

Prijs

€ 1.419,00

Niveau

Trainingen

Duur

2 dagen

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 9 390 000

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date?
Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Data-talent gezocht op marketingafdelingen

Uit de ‘DM Barometer - De marketeer in 2015’ van DDMA blijkt dat marketingafdelingen snakken naar marketeers die data kunnen omzetten naar informatie en de juiste vragen weten te stellen. De huidige technische infrastructuur en de talent gap op dit gebied zorgen ervoor dat marketingafdelingen onvoldoende toegespitst zijn op de kansen die data biedt.
 
Lees het hele artikel

Nieuwsbrief

NIBE SVV

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.