Adviseren bij Bedrijfsoverdracht van IB-ondernemingen

Kennis en vaardigheden voor advies over overdracht, opvolging en beëindiging

Vakgebied

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vroeg of laat komen alle bedrijfseigenaren voor de keuze te staan: het bedrijf verkopen, staken of overdragen. Dat klinkt simpeler dan het is. In de loop van de tijd zal er waarschijnlijk een verschil ontstaan zijn tussen de boekwaarde van het bedrijf en de economische waarde. In deze training van NIBE-SVV leert u deze en andere financiële gevolgen van verkoop, staking en overdracht voor de betrokkenen overzien. Hierbij houdt u rekening met onder meer inkomsten-, schenk-, erf-, overdrachts- en omzetbelastingen. Bovendien verliest u de persoonlijke situatie van uw klant niet uit het oog. Het bedrijf heeft daarnaast waarschijnlijk een emotionele waarde gekregen. U leert daarom in deze praktijkgerichte training om de klant op een persoonlijke en professionele wijze bij te staan.

Doelgroep

De training Adviseren bij Bedrijfsoverdracht van IB-ondernemingen is speciaal ontwikkeld voor commercieel ondersteuners en (aankomend) accountmanagers private banking, financieel adviseurs, (aankomend) accountmanagers mkb/grootzakelijk, buitendienstmedewerkers bij zakelijke intermediairs.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist. MBO-werk- en -denkniveau en ervaring met IB-ondernemingen is wel aan te bevelen.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Doel en opzet

Doel van deze training is dat u kennis van en inzichten ontwikkelt in alle aspecten van bedrijfsoverdracht en -staking. Niet alleen krijgt u op de praktijk georiënteerde vakkennis aangereikt, u ontwikkelt ook alle nodige vaardigheden. Deze 3-daagse training is opgesplitst in 3 onderwerpen: kennis van de sector; juridische, fiscale en financiële kennis en interventie. Hierbij besteedt u 2 dagen aan de theorie en 1 dag aan de ontwikkeling van uw vaardigheden. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze training bijzonder effectief. Uw docenten en trainers beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van overdracht en opvolging. Zij dagen u uit om steeds de koppeling te maken met uw eigen beroepspraktijk.

Studiebelasting en duur

De training duurt 3 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 7 uur per bijeenkomst.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Kennis sector

  • Huidige ontwikkeling en middellange en lange termijn binnen een sector
  • Fiscale aspecten van de ontwikkeling en daaraan verbonden fiscale thema’s
  • Samenhang tussen verschillende inkomstenbronnen
  • Diverse stakingsvarianten en gevolgen van diverse heffingswetten (inkomsten-, schenk-, erf-, overdrachts- en omzetbelasting)

Juridische, fiscale en financiële kennis

  • Bedrijfsopvolging
  • Beëindigen en aangaan van samenwerkingsverbanden
  • Stakingsvormen en faciliteiten (inkomsten-, schenk-, erf-, overdrachts- en omzetbelasting)

Intervisie

  • Het geleerde toepassen in klantcontact praktijk
  • Klantgesprek op een ander niveau en andere manier toepassen

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Adviseren bij Bedrijfsoverdracht van IB-ondernemingen’ van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Deze training bestaat uit 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 1.290,-
Studiemateriaal: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Adviseren bij Bedrijfsoverdracht van IB-ondernemingen

Vakgebied

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

NIBE SVV

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.