Lerarenopleiding Wiskunde - Zij-instroom (met subsidie)

Haal in 2 jaar je bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs

Vanaf

€ 0,00 incl. BTW

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het onderwijs heeft je altijd al getrokken en nu wil je dan eindelijk de stap zetten: je wilt leraar wiskunde worden. Een belangrijk vak, want wiskunde ligt aan de basis van veel werkzaamheden. Wil jij je leerlingen inspireren, begeleiden en motiveren? En wil je hen voorbereiden op hun werkzame toekomst? Meld je dan aan voor deze opleiding. De opleiding is speciaal ontwikkeld voor zij-instromers en stelt je in staat je bevoegdheid in korte tijd te behalen. Vanaf het begin combineer je daarbij werken en leren, waardoor je meteen praktijkervaring opdoet.

Waarom leraar wiskunde?

Wiskunde is de basis van veel aspecten van de maatschappij en daarmee ook van de toekomst van je leerlingen. De techniek, het zakenleven, de architectuur, logistiek, IT en de gezondheidszorg. Het zijn maar enkele vakgebieden waar wiskunde een belangrijke rol speelt. Als leraar wiskunde inspireer je leerlingen en laat je hen zien dat wiskunde onmisbaar is. Je maakt wiskunde leuk en interessant voor je leerlingen. Daarnaast stimuleert het vak wiskunde de leerling tot het ontwikkelen van probleemoplossend vermogen waarbij ze kritisch leren nadenken. Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en vakdidactische kennis en een officieel erkende onderwijsbevoegdheid ben je ervan verzekerd dat je je leerlingen de juiste weg op kunt helpen.

Subsidie

Met de subsidie zij-instroom kunnen schoolbesturen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs subsidie aanvragen voor zij-instromers. De subsidie bedraagt maximaal € 20.000,- en wordt één keer per zij-instromer verstrekt. De school kan de subsidie aanvragen nadat de zij-instromer is gestart met de opleiding tot en met 15 oktober het daaropvolgende kalenderjaar. Meer informatie over deze regeling vind je op duo.nl.

Toelatingsvoorwaarden

  • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding (NVAO-geaccrediteerd)
  • Voor het onderwijs relevante maatschappelijke ervaring en beroepservaring
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Procedure

Wanneer je interesse hebt in het zij-instroomtraject wordt een intakegesprek gepland met jou, de coördinator zij-instroom van NCOI en je werkgever. Wanneer je in aanmerking komt voor het zij-instroomtraject wordt de inschrijving hiervan door NCOI geregeld. Om vast te stellen of je voldoet aan de eisen om zij-instromer te worden wordt er vervolgens een geschiktheidsonderzoek gedaan. Het verkrijgen van een positieve geschiktheidsverklaring is een wettelijk verplichte voorwaarde om als zij-instromer te kunnen starten.

In het geschiktheidsonderzoek wordt gekeken of je voldoet aan de bekwaamheidseisen om binnen 2 jaar een bevoegdheid te behalen en welke aanvullende scholing en begeleiding je nodig hebt. Het geschiktheidsonderzoek bestaat uit een kennistoets, het samenstellen van een portfolio waarin je ook praktijkopdrachten gericht op het handelen van een leraar voortgezet onderwijs wiskunde (bijvoorbeeld het ontwikkelen van lessen) uitvoert, een observatieles en een criteriumgericht interview waarin het portfolio wordt besproken.

Vanuit het geschiktheidsonderzoek wordt duidelijk wat je al beheerst en waaraan je nog moet werken. Op basis hiervan wordt je scholings- en begeleidingstraject op maat samengesteld en vastgelegd in het scholingsprogramma. Let op: naar aanleiding van het geschiktheidsonderzoek kan ook de uitslag volgen dat je je bevoegdheid niet in 2 jaar kunt behalen. Als dat het geval is, kun je je aanmelden voor de reguliere of versnelde lerarenopleiding Wiskunde.

Voor meer uitgebreide informatie over de opzet van het traject zie Zij-instroom.

Werken in het voortgezet onderwijs

Heb je zelf al een baan gevonden in het voortgezet onderwijs op basis waarvan je het traject zij-instroom kunt starten, dan kun je je samen met de school direct aanmelden. Indien je nog geen baan hebt en op zoek bent naar een baan in het onderwijs maar wel als zij-instromer wilt deelnemen, neem dan contact op met NCOI. Samen met partners vullen wij tal van projecten in om tekorten in het onderwijs op te lossen. Wij brengen je graag in contact.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Erkend getuigschrift

Nadat je het speciaal voor jou samengestelde programma hebt gevolgd en ervaring in de praktijk hebt opgedaan, wordt er een bekwaamheidsonderzoek afgenomen waarmee je laat zien dat je aan de wettelijke eisen voldoet om voor de klas te mogen staan. Je wordt getoetst op vakinhoudelijke, vakdidactische en pedagogische kennis en vaardigheden. Bij voldoende beoordeling van het bekwaamheidsonderzoek behaal je je getuigschrift.

Je behaalt met deze opleiding een erkend getuigschrift. Je ontvangt namelijk het officiële getuigschrift ‘Getuigschrift Hoger Beroepsonderwijs’. Je bent dan bevoegd leraar. Daarnaast mag je de graad Bc (Baccalaureus) voeren. Alle lerarenopleidingen van Hogeschool NCOI zijn officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, uitstekend aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.

Programma

Dit programma dat maximaal 2 jaar in beslag neemt, wordt op maat samengesteld op basis van het intakegesprek en het geschiktheidsonderzoek. Het onderwijs kan bestaan uit klassikale lessen en begeleiding (bestaande uit voortgangsgesprekken, lesobservaties en nabesprekingen). Elke module rond je af met een examen of opdracht. Aan het einde van je traject wordt een bekwaamheidsonderzoek afgenomen. Bij positieve afronding ontvang je het getuigschrift ‘Getuigschrift Hoger Beroepsonderwijs’.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor de opleiding Lerarenopleiding Wiskunde - Zij-instroom (met subsidie) of wil je meer informatie? Neem dan contact op met ons via assessmentbureau@ncoi.nl of 035 - 672 1034.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Je rondt het traject zij-instroom af in maximaal 2 jaar. We stellen je scholingsprogramma samen op basis van de uitkomst van je geschiktheidsonderzoek. Afhankelijk van de benodigde onderdelen kost het traject tussen de € 12.000,- en € 16.000,- kosten. Je onderwijsinstelling kan mogelijk een bedrag van € 20.000,- aan subsidie ontvangen om je een werkplek als zij-instromer te bieden.

Geschiktheidsonderzoek € 1.995,-

Zij-instroomtraject € 12.000,- tot € 16.000,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Lerarenopleiding Wiskunde - Zij-instroom (met subsidie)

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,7

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.