Verandermanagement

Waaraan je ook werkt, ieder werkterrein is aan verandering onderhevig. Dit vraagt om deskundige mensen die het veranderproces in goede banen leiden. Mensen...

Lees verder >

Waaraan je ook werkt, ieder werkterrein is aan verandering onderhevig. Dit vraagt om deskundige mensen die het veranderproces in goede banen leiden. Mensen die met weerstand vanuit de organisatie om kunnen gaan. En met de komst van nieuwe technologieën...

Lees verder >

Waaraan je ook werkt, ieder werkterrein is aan verandering onderhevig. Dit vraagt om deskundige mensen die het veranderproces in goede banen leiden. Mensen die met weerstand vanuit de organisatie om kunnen gaan. En met de komst van nieuwe technologieën zullen ook in het change management de ontwikkelingen niet stilstaan. Ben jij up-to-date?

Trends & ontwikkelingen...

Lees verder >

Verandermanagement: 38 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masteropleiding (2) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Professional Master (4) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (1) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (12) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Praktijkopleiding (3) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Trainingen (1) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

Top 5 opleidingen

1 Masterclass Verandermanagement

€ 3.474,00
Masterclass
3 maanden

2 HBO Organisatie, Verandering en Coaching

€ 3.537,00
HBO-programma
6 maanden

3 HBO Verandermanagement

€ 3.783,00
HBO-programma
12 maanden

5 Post HBO Veranderingsmanagement voor Zorg en Welzijn

€ 3.130,00
Post Bachelor
6 maanden
Bekijk alle Verandermanagement opleidingen

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Verandermanagement

Waaraan je ook werkt, ieder werkterrein is aan verandering onderhevig. Dit vraagt om deskundige mensen die het veranderproces in goede banen leiden. Mensen die met weerstand vanuit de organisatie om kunnen gaan. En met de komst van nieuwe technologieën zullen ook in het change management de ontwikkelingen niet stilstaan. Ben jij up-to-date?

Trends & ontwikkelingen

Veranderingen lijken de laatste decennia de enige constante en volgen elkaar steeds sneller op. Bedrijven die zich niet regelmatig vernieuwen of inspringen op nieuwe ontwikkelingen, hebben minder kans te overleven. Onder deze invloed heeft verandermanagement of change management zich razendsnel ontwikkeld van een relatief jonge tot een volwassen tak van sport.

Steeds meer bedrijven erkennen het belang van dit vak. Vooral het hoger management is zich bewust van de noodzaak van verandermanagement en steeds vaker vervullen leidinggevenden een actieve ondersteunende rol als sponsor van een verandertraject. Door deze ontwikkeling neemt de vraag toe naar mensen die zijn opgeleid op dit gebied. Van deze specialisten verwacht het management dat ze kunnen omgaan met weerstand en dat ze sponsors voor de verandering weten te werven.

Vanwege het belang van change management zal deze steeds eerder worden betrokken in projectmanagement. Deze twee zullen in de loop van de komende jaren verder integreren. Een combinatie van projectmanagement en verandermanagement zal daarmee een vaak gevraagde vereiste worden voor sollicitanten.

Nieuwe technologieën zullen de komende jaren het vak beïnvloeden. Online communicatie, gamification van verandertrajecten en opleidingen en computergestuurd leren zul je steeds vaker tegenkomen. Ook metingen en statistieken kunnen eenvoudiger met behulp van moderne technologie waardoor de impact van veranderingen snel helder worden.

Soorten opleidingen

Verandermanagers hebben een afwisselend werkgebied. Op verschillende niveaus zijn er specifieke opleidingen. Je kunt kiezen voor een kort, praktijkgericht HBO-programma, een Masterclass of voor een volledige Masteropleiding. De opleidingen zijn divers, je richt je bijvoorbeeld op bedrijfscultuur, psychologie of innovatie.

Populaire opleidingen binnen verandermanagement zijn:

Master Management, Cultuur en Verandering

In deze Masteropleiding leg je verbanden tussen de veranderingen en de cultuur binnen een organisatie. Je leert hoe je verandersituaties doorgrondt en krijgt inzicht in de belangrijkste risicofactoren. Daarnaast ontleed je organisatievraagstukken en bedenk je succesvolle oplossingen, waarbij de mens centraal staat. Hierdoor leer je organisaties beter in te richten en direct invloed uit te oefenen op het functioneren van de organisatie. De opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. Je mag daarom de internationaal erkende graad MCC voeren.

Professional Master Psychologie in organisaties

In dit Masterprogramma verdiep jij je in de (culturele) aspecten van organisatiepsychologie. Je leert individueel gedrag en groepsprocessen te analyseren en ontwikkelt inzicht in het gedrag van medewerkers in organisaties. Daarnaast ga je aan de slag met verschillende meetinstrumenten en leer je de gevolgen van veranderingen in organisaties te voorspellen. Kortom, in deze Professional Master krijg je zicht op de interactie tussen organisatiecultuur, kernwaarden en gedrag. Zo word je onmisbaar bij het invoeren en doorvoeren van veranderingen in je organisatie.

Masterclass Innovatiemanagement

Welke condities binnen de organisatie vragen om innovatie en welke capaciteiten heb je nodig om te innoveren? In deze unieke Masterclass Innovatiemanagement analyseer je innovatie als bedrijfsproces en verdiep je je in het ontwerpen van een onderzoeksaanpak voor innovatieprojecten. Je krijgt handvatten om innovatieve processen binnen organisaties te initiëren, systematisch vorm te geven en te koppelen aan de strategische doelen van je organisatie. Zo weet jij na afloop van de Masterclass de innovatie van processen in je organisatie te managen en het succes hiervan te vergroten.

HBO-programma Talentmanagement, employability & HRD

Heeft jouw organisatie het juiste talent in huis? Is er voldoende potentieel aanwezig om dit te ontwikkelen? En hoe geef je vorm aan de strategische personeelsplanning? In dit HBO-programma leer je talent herkennen, inzetten en ontwikkelen. Je doet kennis op over talentmanagement, personeelsontwikkeling en employability en kunt deze direct toepassen binnen je organisatie. Daarnaast verdiep jij je ook in kennisdeling -en borging binnen de organisatie. Het diploma biedt je mogelijk vrijstelling in de erkende HBO Bachelor Human Resource Management.

HBO-programma Organisatie, verandering & coaching

In dit HBO-programma wordt het vakgebied verandermanagement geïntroduceerd. Je krijgt zicht op redenen om te veranderen en op de strategie die daarvoor het meest geschikt is. Je verdiept je in de probleemanalyse, brengt de oorzaken van het probleem in kaart en bepaalt de gewenste eindsituatie van het veranderproces. Ook ontwikkel je coachingsvaardigheden waarmee je jouw medewerkers inspireert en meekrijgt in het proces. In dit programma werk je aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk.
 

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 93 90 000