Technisch kader en management

Techniek en bouw zijn aan grote veranderingen onderhevig. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe eisen wat betreft duurzaamheid. Of het gebruik van vernieuwde...

Lees verder >

Techniek en bouw zijn aan grote veranderingen onderhevig. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe eisen wat betreft duurzaamheid. Of het gebruik van vernieuwde programma’s en technologie, en hoe die ingezet kunnen worden in het contact met klanten. Ben jij helemaal...

Lees verder >

Techniek en bouw zijn aan grote veranderingen onderhevig. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe eisen wat betreft duurzaamheid. Of het gebruik van vernieuwde programma’s en technologie, en hoe die ingezet kunnen worden in het contact met klanten. Ben jij helemaal op de hoogte?

Trends & ontwikkelingen

Ook de techniek en bouw moeten zich aanpassen aan de moderne...

Lees verder >

Technisch kader en management: 28 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider

HBO Associate degree (1) HBO Associate degree

Masteropleiding (1) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (1) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (6) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MHBO (1) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.
 

MBO Niveau 4 (3) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (7) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Trainingen (4) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

Top 5 opleidingen

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Technisch kader en management

Techniek en bouw zijn aan grote veranderingen onderhevig. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe eisen wat betreft duurzaamheid. Of het gebruik van vernieuwde programma’s en technologie, en hoe die ingezet kunnen worden in het contact met klanten. Ben jij helemaal op de hoogte?

Trends & ontwikkelingen

Ook de techniek en bouw moeten zich aanpassen aan de moderne wereld waarin veranderingen elkaar snel opvolgen. Door de schaarste aan technisch personeel, nemen technologie en innovatie een steeds centralere rol in. Denk aan bijvoorbeeld Generative Design en Design Automation - waarbij het computerprogramma zelfstandig ontwerpoplossingen maakt - Virtual en Augmented Reality, voor een beter inzicht in het ontwerpproces, drones die 360 graden foto’s en video’s maken en het gebruik van clouds om informatie op te slaan en te delen. Al deze technologische en digitale hulpmiddelen zorgen voor tijdsbesparingen, hogere kwaliteit, een betere samenwerking met de klant en een beperking van het aantal risico’s.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving, zowel vanuit de regelgeving als vanuit het morele aspect. Behalve voor het milieu is het ook belangrijk voor de profilering van een organisatie om aandacht te schenken aan duurzaamheid en hierin te investeren. Op de lange termijn zal dit zeker ook zorgen voor kostenbesparingen.

Hoe kun je techniek het beste inzetten in het klantencontact en om je producten zo efficiënt en snel mogelijk op de markt te kunnen brengen, met respect voor kwaliteit en duurzaamheid? Ook de regelgeving op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit wordt continu verscherpt. Om als manager de juiste beslissingen te kunnen nemen, is het van cruciaal belang op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen het assetmanagement. Continue bijscholing en het investeren in het opleiden van medewerkers zijn daarom van groots belang.

Populaire opleidingen binnen Technisch kader en Management zijn:

MBO Calculeren en Werkvoorbereiding

Wil jij bouw- en techniekprojecten in goede banen leiden? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij de MBO-opleiding Calculeren en Werkvoorbereiding leer je om werkzaamheden te calculeren en deze informatie om te zetten in professionele offertes. Hierdoor kun je op voorhand goed inschatten en aangeven hoe complexe projecten zullen verlopen.

MBO Commercieel Technicus Engineering niveau 4

Tijdens de opleiding MBO Commercieel Technicus Engineering niveau 4 leer je veel over productontwikkeling en klantcontact. Deze kennis wordt vertaald naar concrete opdrachten, zodat je alle kennis direct in de praktijk kunt brengen. Aan het einde van de opleiding kun je kwaliteitscontroles uitvoeren, ontwerpen uitwerken, geschikte materialen en onderdelen selecteren en meedenken en voorstellen doen voor het commercieel beleid. Kortom, een zeer veelzijdige opleiding.

MBO Middenkader Engineering

De MBO-opleiding Middenkader Engineering duurt in totaal twaalf maanden. Er komt immers veel kijken bij het ontwerpen, maken, onderhouden en verkopen van producten en systemen. In de praktijk zorgt de middenkader engineer dat het hele proces soepel en strak verloopt. Je speelt daarbij een belangrijke verbindende en ondersteunende rol. Belangrijke thema’s zijn managen, engineering en technische bedrijfskunde.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 93 90 000