Sociale zorg

Mensen met psychische problemen hebben passende zorg nodig. En ook het toenemende aantal ouderen vraagt om zorg op maat. Dit vraagt veel van beleidsmakers...

Lees verder >

Mensen met psychische problemen hebben passende zorg nodig. En ook het toenemende aantal ouderen vraagt om zorg op maat. Dit vraagt veel van beleidsmakers binnen de sociale zorg maar ook van de begeleiders en hulpverleners in het veld. Wat zijn de ontwikkelingen...

Lees verder >

Mensen met psychische problemen hebben passende zorg nodig. En ook het toenemende aantal ouderen vraagt om zorg op maat. Dit vraagt veel van beleidsmakers binnen de sociale zorg maar ook van de begeleiders en hulpverleners in het veld. Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van sociaal beleid? En hoe bevorder je het herstelproces van cliënten?

Trends &...

Lees verder >

Sociale zorg: 0 opleiding

Filteren

Filter

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Sociale zorg

Mensen met psychische problemen hebben passende zorg nodig. En ook het toenemende aantal ouderen vraagt om zorg op maat. Dit vraagt veel van beleidsmakers binnen de sociale zorg maar ook van de begeleiders en hulpverleners in het veld. Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van sociaal beleid? En hoe bevorder je het herstelproces van cliënten?

Trends & ontwikkelingen

De gemiddelde levensverwachting in Nederland neemt toe, waardoor het aandeel ouderen in onze samenleving groeit. De zorgvraag in ons land stijgt hierdoor en de inhoud van de zorg verandert. De zorgvraag is tevens complexer geworden (en wordt alsmaar complexer) door toenemende polyfarmacie (het gebruik van vijf of meer geneesmiddelen). De oorzaak hiervan is het groeiende aantal chronische aandoeningen, zoals diabetes, COPD, hart- en vaatziekten. Wat betekent dit voor de sociale zorg? Meer zorg betekent meer kosten. De stijgende zorgkosten zetten de betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg onder druk. De overheid stimuleert daarom de participatie vanuit burgers, met mantelzorgers en vrijwilligers. Dit is echter niet in iedere situatie haalbaar en afdoende. Sociale zorgverleners geven deze mensen een extra steuntje in de rug.

Hoe ga je in de sociale zorg om met patiënten die zelf toegang hebben tot online informatie over ziektes en aandoeningen? De rol tussen zorgverlener en patiënt verandert hierdoor. Door de toenemende transparantie is de verwachting van de patiënt over het algemeen hoger. Dat vereist zorg op maat, met een persoonlijke aanpak. De groeiende beschikbare informatie maakt de maatschappij ook wijzer en bewuster, bijvoorbeeld van de gevolgen van een ongezonde leefstijl.

Populaire opleidingen binnen Sociale Zorg zijn:

Master Social Work & Innovation

Deze Master Social Work & Innovation is gericht op het sociale leefklimaat van buurten en wijken en het sociaal functioneren van mensen. Je kijkt naar de vormgeving en effecten van sociaal beleid. Belangrijke thema’s die aan bod komen zijn sociale verandering, sociaal beleid, professionele samenwerking en ethiek. Je ontwikkelt een analytische blik op het gebied van sociale vraagstukken, binnen d e context van social work, zorg, welzijn en hulpverlening.

HBO GGZ-Begeleider

Voor mensen met psychische problemen is het soms moeilijk bewegen in de samenleving. Als GGZ-begeleider help je deze personen. Je bekijkt het positief en richt je op de mogelijkheden en minder op de beperkingen. Intensief contact met behandelaars en familie van de cliënt is dagelijkse kost. Tijdens deze opleiding leer je hoe je cliënten kunt helpen om weer te integreren in de samenleving.

HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Tijdens de HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ontwikkel je alle kwaliteiten waarover maatschappelijk werkers moeten beschikken. Van ouderenzorg tot huisvesting. Alle belangrijke onderdelen van maatschappelijk werk worden behandeld. De opleiding is zeer praktijkgericht en daarbij komen veel actuele ontwikkelingen aan bod. Je ontwikkelt jouw begeleidingsvaardigheden, verdiept je in mensen en gedrag en leert om zorgvuldige rapportages op te stellen.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000