Schriftelijke communicatie

Klanten zijn via steeds meer (online) mediakanalen te bereiken. Goed geformuleerde boodschappen zijn hierin essentieel. Maar ook voor niet-communicatiespecialisten...

Lees verder >

Klanten zijn via steeds meer (online) mediakanalen te bereiken. Goed geformuleerde boodschappen zijn hierin essentieel. Maar ook voor niet-communicatiespecialisten is het van belang teksten helder te formuleren. Zakelijke mails of memo’s, heldere notulen...

Lees verder >

Klanten zijn via steeds meer (online) mediakanalen te bereiken. Goed geformuleerde boodschappen zijn hierin essentieel. Maar ook voor niet-communicatiespecialisten is het van belang teksten helder te formuleren. Zakelijke mails of memo’s, heldere notulen of gedetailleerde plannen, kun je met jouw teksten mensen overtuigen?

Trends & ontwikkelingen

Het aantal...

Lees verder >

Schriftelijke communicatie: 36 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (6) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MBO Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO Niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.
 

MBO-programma (2) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Trainingen (25) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Schriftelijke communicatie

Klanten zijn via steeds meer (online) mediakanalen te bereiken. Goed geformuleerde boodschappen zijn hierin essentieel. Maar ook voor niet-communicatiespecialisten is het van belang teksten helder te formuleren. Zakelijke mails of memo’s, heldere notulen of gedetailleerde plannen, kun je met jouw teksten mensen overtuigen?

Trends & ontwikkelingen

Het aantal (online) mediakanalen en communicatievormen neemt verder toe. Net als het tempo van communiceren en reageren met en door klanten. Consumenten kunnen steeds makkelijker aangeven wat ze willen en verwachten van een merk. Hierdoor krijgen bedrijven minder controle over de berichtgeving rondom hun merk. Belangrijk om consistent voor elk kanaal de juiste boodschap te formuleren om hierop adequaat te reageren. Die moet persoonlijk zijn, gericht op de individuele consument, maar moet er ook rekening mee houden dat mensen onderdeel willen uitmaken van een groep.

Voor de uitvoering van verschillende communicatierollen zetten bedrijven steeds vaker specialisten in. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een netwerk van mensen uit verschillende disciplines en expertisegebieden. Afhankelijk van het project worden deze specialisten al dan niet ingehuurd. De communicatieafdeling is vaak verantwoordelijk voor het aansturen en regisseren van deze projecten. Voor het uitvoeren van de overall communicatiestrategie blijft effectieve schriftelijke communicatie voor alle kanalen dus erg belangrijk. Met een relevante opleiding krijg je zicht op diverse functies van teksten, en ga je aan de slag met verschillende schrijftechnieken. Je leert effectief schrijven voor het web, en ontwikkelt praktische communicatieve vaardigheden voor alle soorten tekst, van adviesrapport tot Facebook-post.

Populaire opleidingen binnen Schriftelijke Communicatie zijn:

HBO Schriftelijke Communicatie en Redactie

In de praktische opleiding HBO Schriftelijke Communicatie en Redactie krijg je zicht op de verschillende functies van teksten. Je gaat aan de slag met diverse schrijftechnieken en leert effectief te schrijven voor het web en social media. Zo schrijf jij na deze opleiding goede teksten die de communicatiedoelen van je organisatie versterken en weet je met jouw teksten de doelgroep te overtuigen.

MBO Communicatieve Vaardigheden

Wil jij je communicatie vaardigheden verbeteren? Dan is de korte opleiding MBO Communicatie Vaardigheden een goede keuze. Je ontwikkelt vaardigheden die je meteen in je dagelijks werk kunt gebruiken. Zo oefen je met diverse gesprekstechnieken en krijg je meer zicht op de regels rondom spelling, werkwoordvervoeging, grammatica en zinsbouw. Ook leer je hoe je teksten kunt aanpassen aan de doelgroep en verschillende soorten media.

Basistraining Zakelijk Schrijven

Jij schrijft regelmatig zakelijke e-mails, memo’s en brieven. Het is een belangrijk onderdeel van je werk, maar je wilt je vaardigheden op dit gebied verbeteren. Kies dan voor de Basistraining Zakelijk Schrijven. De ervaren trainer besteed veel aandacht aan de verschillende facetten van zakelijk schrijven. Hij reikt je praktische handvatten aan, die je direct kunt toepassen op je eigen teksten. Ook fris je in deze training je kennis op het gebied van de Nederlandse spelling, leestekens en werkwoorden op.