Sales- en accountmanagement

Meer klanten en meer omzet: dat wil elke sales- en accountmanager. Maar hoe realiseer je dat? Door slim in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen en...

Lees verder >

Meer klanten en meer omzet: dat wil elke sales- en accountmanager. Maar hoe realiseer je dat? Door slim in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen en door meer kennis op te doen. Van goede beïnvloedingsvaardigheden tot het opstellen van offertes, van...

Lees verder >

Meer klanten en meer omzet: dat wil elke sales- en accountmanager. Maar hoe realiseer je dat? Door slim in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen en door meer kennis op te doen. Van goede beïnvloedingsvaardigheden tot het opstellen van offertes, van succesvol onderhandelen tot het analyseren van het verkoopproces. Verbeter je sales!

Trends & ontwikkelingen...

Lees verder >

Sales- en accountmanagement: 10 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masteropleiding (1) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (5) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Trainingen (2) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Sales- en accountmanagement

Meer klanten en meer omzet: dat wil elke sales- en accountmanager. Maar hoe realiseer je dat? Door slim in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen en door meer kennis op te doen. Van goede beïnvloedingsvaardigheden tot het opstellen van offertes, van succesvol onderhandelen tot het analyseren van het verkoopproces. Verbeter je sales!

Trends & ontwikkelingen

Contact maken met een (potentiële) klant is nooit zo gemakkelijk geweest als nu. Mobiel bellen, mailen, appen - communicatie wordt steeds eenvoudiger en sneller. Sociale media zoals Facebook en Twitter worden steeds meer vervangen door kortere berichtjes via Messenger of WhatsApp. Mensen bellen minder snel en als bedrijf moet je daar een oplossing voor verzinnen. Geef op je website de mogelijkheid om te chatten, stuur een korte sms in plaats van een ‘ouderwetse’ e-mail. Een langer bericht kan, maar dan via videomail, dé trend van 2018.
Ook als het om organisaties gaat, wordt steeds meer een persoonlijke benadering toegepast. Door aan particulieren een gratis versie aan te bieden van je product, kom je makkelijker binnen bij de bedrijven waar zij werken. Denk bijvoorbeeld aan Dropbox. Door een persoonlijke relatie op te bouwen met werknemers die verantwoordelijk zijn voor inkoop bereik je sneller je doel. Als je je dan ook nog eens richt op organisaties bij wie je de meeste kans maakt om ze als klant binnen te halen, vergroot je de kans op succes. Om te weten welke bedrijven dit zijn moet je erachter komen welke stappen nodig zijn om een klant binnen te halen. Stel jezelf ook de vraag: op welk moment haken de meeste potentiële klanten af? De waarde van je kennis als sales- en accountmanager zal nog lang niet afnemen.

Soorten opleidingen

Hoe vergroot jij je kennis om een persoonlijke relatie op te bouwen met klanten? Bij Opleiding.nl is het aanbod Sales- en Accounttrainingen enorm. Je kunt kiezen voor een kort HBO-programma, maar ook voor een Masterdeelprogramma of bijvoorbeeld een MHBO-opleiding Commerciële economie. Er zijn veel richtingen mogelijk waarbij je ook je studievorm vaak zelf kunt bepalen.

Populaire opleidingen binnen Sales en Accountmanagement zijn:

HBO Sales- en Accountmanagement

Wil jij je carrière in het vakgebied sales- en accountmanagement een stevige impuls geven? Dan is dit HBO-programma zeer interessant. Topdocenten uit de praktijk bieden jou een boeiend programma waarin jij je verdiept in de strategie en praktische uitvoering van sales- en accountmanagement. Zo ga je aan de slag met onderwerpen als accountanalyse en klantrelaties en verdiep jij je sales strategieën en doelstelling. Ook ontwikkel je jouw commerciële gespreksvaardigheden aan de hand van relevante technieken. Je kunt dit programma mogelijk als vrijstelling inbrengen in de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Commerciële Economie.

Professional Master Salesmanagement

Wil jij je ontwikkelen tot salesmanager op Masterniveau? Kies dan voor deze boeiende en praktijkgerichte Professional Master Salesmanagement. In drie samenhangende Masterclasses verdiep jij je in sales- en accountmanagement, business development en persoonlijk leiderschap. Je gaat aan de slag met een accountanalyse en het opzetten van een new businessplan. Zo doe je zeer waardevolle kennis op die je direct in je eigen organisatie kunt toepassen. Ook is er uitgebreid aandacht voor het ontwikkelen van een persoonlijke stijl van leidinggeven. De Professional Master Salesmanagement is uniek in Nederland.

HBO Commercieel Communiceren en Beïnvloeden

Ben jij (beginnend) commercieel manager, salesmanager of teamleider? En wil jij je persoonlijke vaardigheden op het gebied van communiceren en beïnvloeden ontwikkelen? Dan is dit uitdagende programma absoluut iets voor je. Onder begeleiding van deskundige trainers met veel ervaring in de praktijk leer je verschillende commerciële gesprekstechnieken en ontwikkel jij je commerciële communicatie- en beïnvloedingsvaardigheden. Bovendien werk je ook aan praktijkopdrachten die je direct aan je eigen werkomgeving koppelt. Zo kun je je nieuwe kennis en vaardigheden meteen inzetten in je dagelijks werkzaamheden.