Sales- en accountmanagement

Meer klanten en meer omzet: dat wil elke sales- en accountmanager. Maar hoe realiseer je dat? Door slim in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen en...

Lees verder >

Meer klanten en meer omzet: dat wil elke sales- en accountmanager. Maar hoe realiseer je dat? Door slim in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen en door meer kennis op te doen. Van goede beïnvloedingsvaardigheden tot het opstellen van offertes, van...

Lees verder >

Meer klanten en meer omzet: dat wil elke sales- en accountmanager. Maar hoe realiseer je dat? Door slim in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen en door meer kennis op te doen. Van goede beïnvloedingsvaardigheden tot het opstellen van offertes, van succesvol onderhandelen tot het analyseren van het verkoopproces. Verbeter je sales!

Trends & ontwikkelingen...

Lees verder >

Sales- en accountmanagement: 0 opleiding

Filteren

Filter

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Sales- en accountmanagement

Meer klanten en meer omzet: dat wil elke sales- en accountmanager. Maar hoe realiseer je dat? Door slim in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen en door meer kennis op te doen. Van goede beïnvloedingsvaardigheden tot het opstellen van offertes, van succesvol onderhandelen tot het analyseren van het verkoopproces. Verbeter je sales!

Trends & ontwikkelingen

Contact maken met een (potentiële) klant is nooit zo gemakkelijk geweest als nu. Mobiel bellen, mailen, appen - communicatie wordt steeds eenvoudiger en sneller. Sociale media zoals Facebook en Twitter worden steeds meer vervangen door kortere berichtjes via Messenger of WhatsApp. Mensen bellen minder snel en als bedrijf moet je daar een oplossing voor verzinnen. Geef op je website de mogelijkheid om te chatten, stuur een korte sms in plaats van een ‘ouderwetse’ e-mail. Een langer bericht kan, maar dan via videomail, dé trend van 2018.
Ook als het om organisaties gaat, wordt steeds meer een persoonlijke benadering toegepast. Door aan particulieren een gratis versie aan te bieden van je product, kom je makkelijker binnen bij de bedrijven waar zij werken. Denk bijvoorbeeld aan Dropbox. Door een persoonlijke relatie op te bouwen met werknemers die verantwoordelijk zijn voor inkoop bereik je sneller je doel. Als je je dan ook nog eens richt op organisaties bij wie je de meeste kans maakt om ze als klant binnen te halen, vergroot je de kans op succes. Om te weten welke bedrijven dit zijn moet je erachter komen welke stappen nodig zijn om een klant binnen te halen. Stel jezelf ook de vraag: op welk moment haken de meeste potentiële klanten af? De waarde van je kennis als sales- en accountmanager zal nog lang niet afnemen.

Soorten opleidingen

Hoe vergroot jij je kennis om een persoonlijke relatie op te bouwen met klanten? Bij Opleiding.nl is het aanbod Sales- en Accounttrainingen enorm. Je kunt kiezen voor een kort HBO-programma, maar ook voor een Masterdeelprogramma of bijvoorbeeld een MHBO-opleiding Commerciële economie. Er zijn veel richtingen mogelijk waarbij je ook je studievorm vaak zelf kunt bepalen.

Populaire opleidingen binnen Sales en Accountmanagement zijn:

HBO Sales- en Accountmanagement

Wil jij je carrière in het vakgebied sales- en accountmanagement een stevige impuls geven? Dan is dit HBO-programma zeer interessant. Topdocenten uit de praktijk bieden jou een boeiend programma waarin jij je verdiept in de strategie en praktische uitvoering van sales- en accountmanagement. Zo ga je aan de slag met onderwerpen als accountanalyse en klantrelaties en verdiep jij je sales strategieën en doelstelling. Ook ontwikkel je jouw commerciële gespreksvaardigheden aan de hand van relevante technieken. Je kunt dit programma mogelijk als vrijstelling inbrengen in de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Commerciële Economie.

Professional Master Salesmanagement

Wil jij je ontwikkelen tot salesmanager op Masterniveau? Kies dan voor deze boeiende en praktijkgerichte Professional Master Salesmanagement. In drie samenhangende Masterclasses verdiep jij je in sales- en accountmanagement, business development en persoonlijk leiderschap. Je gaat aan de slag met een accountanalyse en het opzetten van een new businessplan. Zo doe je zeer waardevolle kennis op die je direct in je eigen organisatie kunt toepassen. Ook is er uitgebreid aandacht voor het ontwikkelen van een persoonlijke stijl van leidinggeven. De Professional Master Salesmanagement is uniek in Nederland.

HBO Commercieel Communiceren en Beïnvloeden

Ben jij (beginnend) commercieel manager, salesmanager of teamleider? En wil jij je persoonlijke vaardigheden op het gebied van communiceren en beïnvloeden ontwikkelen? Dan is dit uitdagende programma absoluut iets voor je. Onder begeleiding van deskundige trainers met veel ervaring in de praktijk leer je verschillende commerciële gesprekstechnieken en ontwikkel jij je commerciële communicatie- en beïnvloedingsvaardigheden. Bovendien werk je ook aan praktijkopdrachten die je direct aan je eigen werkomgeving koppelt. Zo kun je je nieuwe kennis en vaardigheden meteen inzetten in je dagelijks werkzaamheden.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000