Ruimtelijk domein

Bevolkingsgroei, vergrijzing en leegloop uit dorpen; het zijn allemaal factoren die invloed hebben op het ruimtelijk domein. En ook de toenemende vraag...

Lees verder >

Bevolkingsgroei, vergrijzing en leegloop uit dorpen; het zijn allemaal factoren die invloed hebben op het ruimtelijk domein. En ook de toenemende vraag naar duurzaam gebruik van bestaand gebied zorgt ervoor dat de ontwikkelingen zich snel opvolgen. Ben...

Lees verder >

Bevolkingsgroei, vergrijzing en leegloop uit dorpen; het zijn allemaal factoren die invloed hebben op het ruimtelijk domein. En ook de toenemende vraag naar duurzaam gebruik van bestaand gebied zorgt ervoor dat de ontwikkelingen zich snel opvolgen. Ben jij op de hoogte?  

Trends & ontwikkelingen

De Nederlandse bevolking groeit als geheel en zal dat ook blijven...

Lees verder >

Ruimtelijk domein: 0 opleiding

Filteren

Filter

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Ruimtelijk domein

Bevolkingsgroei, vergrijzing en leegloop uit dorpen; het zijn allemaal factoren die invloed hebben op het ruimtelijk domein. En ook de toenemende vraag naar duurzaam gebruik van bestaand gebied zorgt ervoor dat de ontwikkelingen zich snel opvolgen. Ben jij op de hoogte?  

Trends & ontwikkelingen

De Nederlandse bevolking groeit als geheel en zal dat ook blijven doen, zo is de voorspelling. Welke invloed heeft onze groeiende bevolking op het ruimtelijk domein? Wat zijn de gevolgen voor gebiedsontwikkeling? De groei wordt onder andere veroorzaakt door het groeiende aantal allochtonen, maar ook de vergrijzing is een essentiële oorzaak. De verwachting is dat het percentage ouderen in afgelegen dorpen sterk zal toenemen. Tegelijkertijd is er in veel kleine dorpen een stilstand gekomen in de bevolkingsgroei. Het risico is dat er achterstanden zullen ontstaan in afgelegen dorpen, door de groei van kwetsbare ouderen en schaarste in voorzieningen.

De economische crisis heeft grote impact (gehad) op het ruimtelijk domein in Nederland. De kijk op gebiedsontwikkeling is aanzienlijk veranderd, waardoor er nieuwe trends en ontwikkelingen zijn ontstaan. Ben jij op de hoogte? Voor 2008 lag de focus vooral op het realiseren van nieuwe gebieden; die focus is ondertussen verschoven naar meer duurzaam gebruik van bestaand gebied. De kunst is om gebieden sterker te maken door waarde toe te voegen op aspecten als leefbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en bereikbaarheid. Ook de effecten van energiebesparing, zoals het plaatsen van windmolens, realiseren van zonneparken en de omzet van bio-energie, hebben aanzienlijke invloed op gebiedsontwikkeling.

Populaire opleidingen binnen Ruimtelijk Domein zijn:

MLO Medewerker Ruimtelijk Domein

Tijdens deze opleiding word je voorbereid om aan de slag te gaan als medewerker binnen het ruimtelijk domein. Ben jij op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen het ruimtelijk domein? Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken rondom bevolkingsgroei, leegloop uit dorpen en vergrijzing. Welke bevoegdheden heb je vanuit de lokale overheid? Tijdens deze opleiding komen al deze aspecten aan bod. Ook zaken als milieuzonering, bodemsanering en vergunningvrij bouwen komen aan bod.

HBO Wijkontwikkeling

Bewoners raken steeds meer betrokken en nemen actief deel om hun leefomgeving te verbeteren. Wijkontwikkeling staat dan ook hoog op de agenda bij gemeenten. Het zorgen voor een fatsoenlijke en veilige woonomgeving brengt veel uitdagingen met zich mee. Er is dan ook veel vraag naar professionals op het gebied van wijkontwikkeling. Als je deze opleiding wilt volgen kom je in aanmerking voor aantrekkelijke subsidieregelingen.

Gemeentelijk Woonbeleid

Er zijn veel interessante vraagstukken op het gebied van gemeentelijk woonbeleid. Denk aan leefbaarheid in wijken, krimp, toenemende vergrijzing, woonwensen van inwoners met een migratieachtergrond, ouderen en starters, de afgenomen woningproductie en onbetaalbare woningen. Allemaal lastige onderwerpen waar geen kant en klare oplossingen voor zijn. De wensen zijn talrijk, de mogelijkheden vaak niet. Hoe ga je daar als (beleids)medewerker of bestuurder mee om? Deze training geeft er antwoord op.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000