Regelgeving risk en compliance

De vraag naar compliance professionals wordt alleen maar groter. Naast de financiële sector is compliance en risicomanagement ook binnen de overheid en...

Lees verder >

De vraag naar compliance professionals wordt alleen maar groter. Naast de financiële sector is compliance en risicomanagement ook binnen de overheid en media steeds vaker een ‘hot topic’. Inhoudelijk komt er meer focus te liggen op gedragsverandering...

Lees verder >

De vraag naar compliance professionals wordt alleen maar groter. Naast de financiële sector is compliance en risicomanagement ook binnen de overheid en media steeds vaker een ‘hot topic’. Inhoudelijk komt er meer focus te liggen op gedragsverandering dan puur op regelgeving. Houd je kennis up-to-date!

Trends & ontwikkelingen

Na de financiële crisis in 2014...

Lees verder >

Regelgeving risk en compliance: 0 opleiding

Filteren

Filter

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Regelgeving risk en compliance

De vraag naar compliance professionals wordt alleen maar groter. Naast de financiële sector is compliance en risicomanagement ook binnen de overheid en media steeds vaker een ‘hot topic’. Inhoudelijk komt er meer focus te liggen op gedragsverandering dan puur op regelgeving. Houd je kennis up-to-date!

Trends & ontwikkelingen

Na de financiële crisis in 2014 is gebleken hoe belangrijk strengere regelgeving is om consumenten te beschermen tegen het winstbejag van banken en andere financiële instellingen. Sindsdien wordt er niet alleen binnen de financiële sector, maar ook binnen de overheid en in de media veel gesproken over compliance. Dat compliance op basis van regels niet voldoende is, is gebleken. De bedrijfscultuur en het gedrag van individuele werknemers zijn minstens zo belangrijk. In de komende jaren zal binnen risicomanagement en compliance daarom meer focus liggen op gedragsverandering en ‘soft controls’.

Compliance is niet meer alleen voorbehouden aan de financiële sector. Ook de corporate wereld besteedt meer aandacht aan risicobeheersing nadat een aantal grote merken ernstige reputatieschade opliep na schandalen. In de komende jaren zullen steeds meer bedrijven een compliance afdeling opzetten of een compliance professional in dienst nemen.

Vanwege deze uitbreiding en toenemende regeldruk in alle sectoren, neemt de vraag naar Compliance Officers toe. Van hen wordt verwacht dat ze juridisch onderlegd zijn, maar ook verstand hebben van gedragspsychologie. Bovendien moeten ze pro-actief reageren op mogelijke risico’s en vooraf al strategieën bepalen voor situaties waarin het fout gaat. Daarvoor moeten ze voldoende kennis hebben van het bedrijf en de branche waarin het bedrijf opereert. Dat maakt het vak Risk en Compliance breed en uitdagend.

Populaire opleidingen binnen Regelgeving Risk en Compliance zijn:

Certified Compliance Officer

Speciaal voor ervaren compliance officers, auditors en andere professionals met toezichtverantwoordelijkheden is er de opleiding tot volwaardig compliance officer. Je leert dan onder meer bedrijfsgerelateerde risico’s analyseren en maatregelen treffen binnen de kaders van de wet. De docenten, die hun sporen hebben verdiend in de wereld van compliance, weten de theorie altijd te koppelen aan de praktijk.

Financieel Riskmanagement

Ga aan de slag met de belangrijkste onderwerpen van riskmanagement. Met financieel risicomanagement bijvoorbeeld en het uitvoeren van risicometingen. Of met verschillende risico’s die banken lopen en de manier waarop zij die beheersen. De training Financieel Riskmanagement is dé voorbereiding op de training ‘foundations of financial risk’, waarmee je een officieel erkende certificering van GARP kunt halen.

Opleiding Rechtwijzer

Wil je meer weten over juridische aspecten van de relatie tussen de bank en de particuliere of zakelijke cliënt, dan is de Opleiding Rechtwijzer geschikt voor jou. Je leert hier alle juridische basiskennis die nodig is om in jouw baan bij een bank te kunnen functioneren. Door de praktijkgerichte aanpak kun je alles wat je leert al snel toepassen in uw praktijk.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000