Onderwijsmanagement

Leidinggeven in het onderwijs vraagt om inzicht in didactiek, opleidingskunde en onderwijsmanagement. Als manager in deze sector heb je te maken met  onderwijs...

Lees verder >

Leidinggeven in het onderwijs vraagt om inzicht in didactiek, opleidingskunde en onderwijsmanagement. Als manager in deze sector heb je te maken met  onderwijs dat steeds meer leerlinggestuurd is, digitalisering en de veranderende rol van de leraar....

Lees verder >

Leidinggeven in het onderwijs vraagt om inzicht in didactiek, opleidingskunde en onderwijsmanagement. Als manager in deze sector heb je te maken met  onderwijs dat steeds meer leerlinggestuurd is, digitalisering en de veranderende rol van de leraar. Daardoor moet je je blijven ontwikkelen. Verdiep je kennis en geef het onderwijs de kwaliteit die het verdient....

Lees verder >

Onderwijsmanagement: 10 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider
Toon meer opleiders

Masteropleiding (2) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Professional Master (2) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (1) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Post Bachelor (3) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO-programma (2) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Onderwijsmanagement

Leidinggeven in het onderwijs vraagt om inzicht in didactiek, opleidingskunde en onderwijsmanagement. Als manager in deze sector heb je te maken met  onderwijs dat steeds meer leerlinggestuurd is, digitalisering en de veranderende rol van de leraar. Daardoor moet je je blijven ontwikkelen. Verdiep je kennis en geef het onderwijs de kwaliteit die het verdient.

Trends & ontwikkelingen

Leermethodes en –systemen innoveren continu. Leeromgevingen zijn sterk aan verandering onderhevig. Wat betekent dat voor een manager of leidinggevende in het onderwijs? Ben jij flexibel genoeg om in te kunnen spelen op trends en ontwikkelingen? Als manager of leidinggevende in het onderwijs zijn kwaliteit, persoonlijke aandacht en budget belangrijke pijlers. Waar investeer je in en met welk gewenst resultaat? Hoe geef je leiding in een dynamische omgeving als het onderwijs?

De digitalisering heeft grote invloed op het onderwijs. Technologie is niet meer weg te denken, waardoor de rol van de leraar verandert. Het onderwijs van nu is steeds meer leerlinggestuurd. De persoonlijke behoefte van de leerling staat centraal. Het is de taak van onderwijsinstellingen om leerlingen de ruimte te geven zichzelf optimaal te ontplooien en hun ideeën te ontwikkelen. Daarbij is steeds meer aandacht voor de ontwikkeling van de soft skills van een leerling, zoals kritisch denken en problemen oplossen, om het onderwijs beter op de maatschappij aan te laten sluiten.

Ook computational thinking is een gevolg van de digitalisering. Naast Nederlands en Engels, zijn ook HTML, JavaScript en PHP belangrijke talen binnen onze samenleving. Naar verwachting neemt het aantal banen binnen de ICT-branche de komende jaren sterk toe.

Populaire opleidingen binnen Onderwijsmanagement zijn:

Master Onderwijskunde (MED)

Ben je werkzaam in het onderwijs en wil je je specialiseren in opleidingskunde, onderwijsmanagement en didactiek? Dan is de Master Onderwijskunde geschikt voor jou. Hier leer je opleidingen ontwikkelen om studenten een optimale leerervaring te bieden en daarvoor verdiep je je in onderwijskunde, -beleid, -ontwikkeling en didactiek. Je maakt zelf de keuze of je je wilt richten op volwassenen in organisaties of voor het reguliere onderwijs.

Post Bachelor Onderwijsmanagement

Werken aan de verbetering van de onderwijskwaliteit vraagt om vele specifieke competenties. De opleiding Post Bachelor Onderwijsmanagement is praktisch gericht en biedt kennis van het voeren van lastige gesprekken, het leiden van vergaderingen en het aansturen van veranderingen in een project. Bovendien wordt er hard gewerkt aan jouw persoonlijke kwaliteiten als manager. Tijdens de opleiding kun je gebruik maken van onze professionele online leeromgeving.

HBO Bachelor Management specialisatie Kinderopvang

Kinderopvang is een vakgebied dat continu in ontwikkeling is. Met de opleiding Bachelor Management specialisatie Kinderopvang ga jij je vanuit een breder managementkader specialiseren in kinderopvang. Met kennis van ontwikkelingspsychologie, opvoeding en pedagogiek, maar ook met communicatieve vaardigheden voor overleg met ouders, docenten en gemeenten. Al met al een ideale voorbereiding voor elke zelfstandig ondernemer in de kinderopvangbranche.