Lichamelijke opvoeding

Er liggen kansen in het bewegingsonderwijs. Steeds meer scholen bieden sport aan als naschoolse activiteit. Of geven een opleiding voor sport en bewegen,...

Lees verder >

Er liggen kansen in het bewegingsonderwijs. Steeds meer scholen bieden sport aan als naschoolse activiteit. Of geven een opleiding voor sport en bewegen, zoals ROC’s. Buiten het onderwijs om is het de groeiende aandacht voor een gezonde levensstijl die...

Lees verder >

Er liggen kansen in het bewegingsonderwijs. Steeds meer scholen bieden sport aan als naschoolse activiteit. Of geven een opleiding voor sport en bewegen, zoals ROC’s. Buiten het onderwijs om is het de groeiende aandacht voor een gezonde levensstijl die meer mensen aan het sporten zet. Heb jij het ook in je om mensen aan het bewegen te krijgen?

Trends & ontwikkelingen...

Lees verder >

Lichamelijke opvoeding: 0 opleiding

Filteren

Filter

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Lichamelijke opvoeding

Er liggen kansen in het bewegingsonderwijs. Steeds meer scholen bieden sport aan als naschoolse activiteit. Of geven een opleiding voor sport en bewegen, zoals ROC’s. Buiten het onderwijs om is het de groeiende aandacht voor een gezonde levensstijl die meer mensen aan het sporten zet. Heb jij het ook in je om mensen aan het bewegen te krijgen?

Trends & ontwikkelingen

Het bewegingsonderwijs in Nederland is onderhevig aan verschillende trends en wordt beïnvloed door allerlei maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Om bij te blijven en op de toekomst in te spelen, is het belangrijk om deze trends op de voet te volgen. Hoe ziet de toekomst van lichamelijke opvoeding er eigenlijk uit?

Een aantal van de belangrijkste ontwikkelingen voor het vakgebied lichamelijke opvoeding hebben te maken met ontwikkelingen in het onderwijs. Zo worden scholen steeds meer instellingen die langer onderwijs geven en daarnaast andere naschoolse activiteiten zoals sport verzorgen.

Daarnaast zijn heel veel roc’s opleidingen voor sport en bewegen aan het aanbieden. En de markt wordt ook van andere kanten (zoals het mbo) gevuld.

Buiten het onderwijs om speelt sport en bewegen een steeds grotere rol bij het ontwikkelingen van een gezonde levensstijl en het tegengaan van overgewicht. Sport wordt daarom steeds meer als een middel ingezet. Bovendien proberen beleidsmakers en politici het bewegingsonderwijs bij hun doelstellingen te betrekken. Hoe zou jij met deze veranderingen omgaan?

Tot slot verandert ook het bewegingsonderwijs zelf. Zo verandert in het basisonderwijs de verhouding met sport. En in het voortgezet onderwijs komen steeds meer programma’s op locatie voor. Ook de bewegingsactiviteiten die jongeren in hun vrije tijd uitvoeren veranderen. Heb jij het in je om op dit soort zaken in te spelen?

Populaire opleidingen binnen Lichamelijke Opvoeding zijn:

HBO Bachelor Leraar Lichamelijke Opvoeding

In de uiterst praktijkgerichte opleiding HBO Bachelor Leraar Lichamelijke Opvoeding haal jij je officiële onderwijsbevoegdheid. Je leert hoe je leerlingen door sport en spel in beweging krijgt en houdt. Je leer leidinggeven aan groepen en ontwikkelt organisatorische vaardigheden. Door veel te doen en te werken in mooi ingericht praktijklocaties, word je voorbereid op het mooie vak van leraar lichamelijke opvoeding.

HBO Bewegingsleer en Inspanningsfysiologie

Wil jij aan de slag met sporttraining en meer inzicht in de anatomie van het menselijk lichaam? Dan is de opleiding HBO Bewegingsleer en Inspanningsfysiologie een goede keuze. Je leert  onder andere meer over het bewegingsapparaat en verdiept je in de ademhaling, energiesystemen en voeding.
Je leert over sportblessures, inspanningsfysiologie en trainingsmethoden. Na deze opleiding kun je eventueel verder studeren naar de HBO Bachelor Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) van Hogeschool NCOI.

MBO Coördinator Sport en Bewegingsagogie niveau 4

De praktijkgerichte opleiding MBO Coördinator Sport en Bewegingsagogie is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten. Je wordt opgeleid op het hoogst erkende MBO-niveau en verdiept je op het gebied van sportactiviteiten en bewegingsagogie. Zo kun je na afloop van de opleiding mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking leren te bewegen.
Met deze erkende opleiding behaal je het officieel erkende diploma dat als standaard geldt in de branche.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000