Eventmanagement

Of je nu een festival organiseert, een marathon of een congres: bij het realiseren van een succesvol event komt veel kijken. Denk aan het aanvragen van...

Lees verder >

Of je nu een festival organiseert, een marathon of een congres: bij het realiseren van een succesvol event komt veel kijken. Denk aan het aanvragen van vergunning en sales, maar ook aan (online) marketing en het coördineren van de veiligheid. Ontdek...

Lees verder >

Of je nu een festival organiseert, een marathon of een congres: bij het realiseren van een succesvol event komt veel kijken. Denk aan het aanvragen van vergunning en sales, maar ook aan (online) marketing en het coördineren van de veiligheid. Ontdek hoe je van een event een ware beleving maakt.

Trends en ontwikkelingen

Interactie is de belangrijkste event-trend...

Lees verder >

Eventmanagement: 11 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider
Toon meer opleiders

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (5) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MBO-programma (3) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

<p>Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.</p>

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Eventmanagement

Of je nu een festival organiseert, een marathon of een congres: bij het realiseren van een succesvol event komt veel kijken. Denk aan het aanvragen van vergunning en sales, maar ook aan (online) marketing en het coördineren van de veiligheid. Ontdek hoe je van een event een ware beleving maakt.

Trends en ontwikkelingen

Interactie is de belangrijkste event-trend van dit moment. Zorg voor een wow-factor, een beleving die het waard is om tijd voor vrij te maken. Hoe doe je dat? Verdiep je in de problemen van je doelgroep en biedt oplossingen waar ze wat aan hebben. Betrek je doelgroep vooraf ook bij de invulling van je evenement, creëer een community waar bezoekers input kunnen geven. Welke thema’s moeten aan bod komen, welke sprekers en hoeveel spreektijd. Ook bedrijven kijken steeds kritischer of een evenement hen wel voldoende oplevert. Hoeveel nieuwe contacten gaan we daar leggen? Welke bestaande klanten willen we daar spreken? Hoeveel publiciteit moet het opleveren? Maak de waarde van evenementen meetbaar en aantoonbaar.

Een evenement wordt dynamisch en interactief met een Lagerhuis-discussie, een parallelsessie met workshops of een superbrainstorm. Veel bedrijven laten zich inspireren door populaire televisieprogramma’s, zoals De Wereld Draait Door, Jinek of RTL Late Night. De meerwaarde van een evenement is dat je mensen live spreekt. Geef bezoekers daar de gelegenheid voor door kleine groepjes te creëren en zorg dat een interessante spreker na zijn toespraak nog aanwezig is om met ze te praten. Nieuwe technologieën helpen ook om het evenement persoonlijker te maken. Met apps als NetworkTables kun je bijvoorbeeld zelf kiezen bij welke andere deelnemers je aan tafel zit tijdens het diner. Zo help je bezoekers om het maximale uit een evenement te halen. Na het volgen van deze NCOI opleiding gebruik je je kennis over al deze ontwikkelingen op de juiste en professionele manier bij jouw events.

Populaire opleidingen binnen Eventmanagement zijn:

MBO Sportorganisatie en Evenementen

Ben jij een kei in organiseren en houd je van sport? Lijkt het je leuk om sportactiviteiten en evenementen te organiseren? In de korte opleiding MBO Sportorganisatie en Evenementen leer je wat hier allemaal bij komt kijken. Je doet kennis op en ontwikkelt vaardigheden waarmee jij goede sportactiviteiten en evenementen kunt opzetten en begeleiden. Zo leer je bijvoorbeeld een toernooi plannen en een draaiboek maken.

MBO Evenementenorganisatie

In de praktische opleiding MBO Evenementenorganisatie verdiep jij je in de evenementenorganisatie. Je krijgt zicht op de verschillende soorten evenementen en opdrachtgevers, leert onderhandelen en werken volgens een draaiboek en tijdsplanning. Ook ga je aan de slag met de communicatie rondom een evenement en maak je beveiligingsplan. Na afloop van deze opleiding weet jij precies hoe je een succesvol evenement organiseert.


MBO Medewerker Evenementenorganisatie niveau 4

Jij wilt graag aan de slag in de evenementenorganisatie en zoekt een opleiding op het hoogst erkende MBO-niveau. Dan is de opleiding MBO Medewerker Evenementenorganisatie niveau 4 een goede keuze. Hierin leren docenten uit de praktijk je alles over de organisatie van een evenement en de verschillende soorten evenementen. Ook verdiep jij je in marketing en ontwikkel je jouw communicatieve vaardigheden.