Eventmanagement

Of je nu een festival organiseert, een marathon of een congres: bij het realiseren van een succesvol event komt veel kijken. Denk aan het aanvragen van...

Lees verder >

Of je nu een festival organiseert, een marathon of een congres: bij het realiseren van een succesvol event komt veel kijken. Denk aan het aanvragen van vergunning en sales, maar ook aan (online) marketing en het coördineren van de veiligheid. Ontdek...

Lees verder >

Of je nu een festival organiseert, een marathon of een congres: bij het realiseren van een succesvol event komt veel kijken. Denk aan het aanvragen van vergunning en sales, maar ook aan (online) marketing en het coördineren van de veiligheid. Ontdek hoe je van een event een ware beleving maakt.

Trends en ontwikkelingen

Interactie is de belangrijkste event-trend...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Eventmanagement

Of je nu een festival organiseert, een marathon of een congres: bij het realiseren van een succesvol event komt veel kijken. Denk aan het aanvragen van vergunning en sales, maar ook aan (online) marketing en het coördineren van de veiligheid. Ontdek hoe je van een event een ware beleving maakt.

Trends en ontwikkelingen

Interactie is de belangrijkste event-trend van dit moment. Zorg voor een wow-factor, een beleving die het waard is om tijd voor vrij te maken. Hoe doe je dat? Verdiep je in de problemen van je doelgroep en biedt oplossingen waar ze wat aan hebben. Betrek je doelgroep vooraf ook bij de invulling van je evenement, creëer een community waar bezoekers input kunnen geven. Welke thema’s moeten aan bod komen, welke sprekers en hoeveel spreektijd. Ook bedrijven kijken steeds kritischer of een evenement hen wel voldoende oplevert. Hoeveel nieuwe contacten gaan we daar leggen? Welke bestaande klanten willen we daar spreken? Hoeveel publiciteit moet het opleveren? Maak de waarde van evenementen meetbaar en aantoonbaar.

Een evenement wordt dynamisch en interactief met een Lagerhuis-discussie, een parallelsessie met workshops of een superbrainstorm. Veel bedrijven laten zich inspireren door populaire televisieprogramma’s, zoals De Wereld Draait Door, Jinek of RTL Late Night. De meerwaarde van een evenement is dat je mensen live spreekt. Geef bezoekers daar de gelegenheid voor door kleine groepjes te creëren en zorg dat een interessante spreker na zijn toespraak nog aanwezig is om met ze te praten. Nieuwe technologieën helpen ook om het evenement persoonlijker te maken. Met apps als NetworkTables kun je bijvoorbeeld zelf kiezen bij welke andere deelnemers je aan tafel zit tijdens het diner. Zo help je bezoekers om het maximale uit een evenement te halen. Na het volgen van deze NCOI opleiding gebruik je je kennis over al deze ontwikkelingen op de juiste en professionele manier bij jouw events.

Populaire opleidingen binnen Eventmanagement zijn:

MBO Sportorganisatie en Evenementen

Ben jij een kei in organiseren en houd je van sport? Lijkt het je leuk om sportactiviteiten en evenementen te organiseren? In de korte opleiding MBO Sportorganisatie en Evenementen leer je wat hier allemaal bij komt kijken. Je doet kennis op en ontwikkelt vaardigheden waarmee jij goede sportactiviteiten en evenementen kunt opzetten en begeleiden. Zo leer je bijvoorbeeld een toernooi plannen en een draaiboek maken.

MBO Evenementenorganisatie

In de praktische opleiding MBO Evenementenorganisatie verdiep jij je in de evenementenorganisatie. Je krijgt zicht op de verschillende soorten evenementen en opdrachtgevers, leert onderhandelen en werken volgens een draaiboek en tijdsplanning. Ook ga je aan de slag met de communicatie rondom een evenement en maak je beveiligingsplan. Na afloop van deze opleiding weet jij precies hoe je een succesvol evenement organiseert.


MBO Medewerker Evenementenorganisatie niveau 4

Jij wilt graag aan de slag in de evenementenorganisatie en zoekt een opleiding op het hoogst erkende MBO-niveau. Dan is de opleiding MBO Medewerker Evenementenorganisatie niveau 4 een goede keuze. Hierin leren docenten uit de praktijk je alles over de organisatie van een evenement en de verschillende soorten evenementen. Ook verdiep jij je in marketing en ontwikkel je jouw communicatieve vaardigheden.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000