Inleiding Customer Due Diligence (CDD) (klassikaal)

Wwft voor iedereen met klantcontact

Vanaf

€ 129,00

Duur

1 dag

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wat is een ongebruikelijke transactie? Hoe herken je witwassen? Welke vorm van cliëntenonderzoek pas je wanneer toe en waar en hoe moet je verdenkingen melden? In de training Inleiding Customer Due Diligence (CDD) krijg je inzicht in de aangescherpte Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Als financieel dienstverlener met klantcontact heb je een belangrijke en signalerende rol en kun je zelf een bijdrage leveren aan de bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme. Aan het einde van de training weet je de Wwft met vertrouwen in de praktijk na te leven.

Officieel erkend

De vereniging van Nederlandse trustkantoren, Holland Quaestor (HQ), heeft de training Inleiding Customer Due Diligence (CDD) geaccrediteerd. HQ kent 6 PE-punten toe na het ontvangen van het bewijs van deelname. De PE-punten gelden in het kader van de permanente educatieverplichting van de Certified Compliance Officer aangesloten bij HQ.

Jouw loopbaan

Deze training is speciaal ontwikkeld voor iedereen in de financiële sector (banken, verzekeraars, intermediairs) die klantcontact heeft en die bekend moet zijn met de bepalingen van de Wwft. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als callcentermedewerker, zakelijke accountmanager, accountant, kredietanalist, advocaat, accountmanager, medewerker belastingdienst of medewerker beursorderlijn.

Ook onze nieuwe training DAC6, Regels voor het Melden van Grensoverschrijdende Transacties is waarschijnlijk interessant voor jou. Er is geen verplichte volgorde waarin je de trainingen Inleiding Customer Due Diligence (CDD) en DAC6 moet volgen.

Wil je deze training volgen in het kader omscholing? En heb je op dit moment geen betaald werk? Kijk dan vooral op onze omscholingspagina. Er is veel vraag naar CDD/KYC-analisten die cliëntenonderzoek kunnen uitvoeren. In deze functie vervul je dus een onmisbare rol binnen de organisatie. Kortom, er liggen mooie carrièrekansen op het gebied van risicobeheersing (compliance) en het tegengaan van witwassen en fraude.

Doel en opzet

Het doel van de training Inleiding Customer Due Diligence (CDD) is inzicht krijgen in de aangescherpte Wwft en je leert waar de wet op is gebaseerd. Maar wat betekent dat allemaal voor jou in de praktijk? Je leert verdachte situaties herkennen, werken met verschillende vraagstellingstechnieken en met welke kernverplichtingen uit de Wwft je te maken hebt. Tijdens de training maken wij gebruik van praktijkvoorbeelden. Wat je tijdens de training leert, kun je meteen in je werk toepassen.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiebelasting en duur

De training kan volledig in eigen tempo worden doorlopen. Samen met het maken van de oefenvragen en de toets in de online leeromgeving betekent dit een studiebelasting van 4 à 5 uur. De optionele klassikale begeleiding bestaat uit 1 bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

 

Inleiding Customer Due Diligence (CDD) (klassikaal)

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.