Werken bij de Gemeente

Praktische en relevante kennis om aan de slag te gaan bij de gemeente

Vanaf

€ 3.617,35

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je gaat binnenkort starten of wilt graag starten bij een gemeente. Maar hoe werkt de lokale overheid? Met welke wet- en regelgeving krijg je te maken? In deze opleiding maak je kennis met alle relevante aspecten van het werken bij een gemeente. Je krijgt inzicht in de organisatie van de lokale overheid en kent de essentie van gemeenterecht en de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Met deze opleiding kun je direct aan de slag.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding heb je kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan in een gemeentelijke omgeving.

Doelgroep

Je bent (toekomstig) medewerker bij een gemeente en wilt kennis en inzicht ontwikkelen om de omgeving waarin je gaat werken te begrijpen.

Aanpak

Tijdens deze opleiding staat het toepassen van de theorie naar de praktijk centraal. Een ervaren docent biedt je concrete tools en relevante kennis aan, die je direct kunt gebruiken. De bijeenkomsten zijn interactief en je leert van en met elkaar over hoe de gemeente werkt. Zo maak je kennis met de organisatie van de lokale overheid en het bestuur. Daarnaast gaan we uitgebreid in op wet- en regelgeving, een belangrijk onderdeel voor elke gemeente.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Werken bij de Gemeente

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.