Verstorend Gedrag in de Klas (PO)

Praktijkgerichte opleiding op Post HBO-niveau - 3 maanden

Vanaf

€ 3.179,85

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met een grote verscheidenheid aan kinderen in de klas is het belangrijk om een goede inschatting te kunnen maken tussen normaal en afwijkend gedrag en hier effectief op in te spelen. In de opleiding Verstorend Gedrag in de Klas (PO) bestudeer je de ontwikkeling bij kinderen binnen de domeinen leerling, gezin, school en omgeving. Aan de hand van voorbeelden leer je de ontwikkeling van kinderen in je eigen klas inschatten en bepaal je hoe je het beste aan hun onderwijsbehoeften kunt voldoen, en of zij eventuele extra begeleiding kunnen gebruiken.

Doelgroep

Je bent werkzaam als leerkracht in het primair onderwijs en je wilt je verdiepen in de gedragsproblemen van jonge kinderen om hen zo beter te ondersteunen tijdens hun schooltijd.

Doel en opzet

In deze opleiding ontwikkel je de nodige kennis om gedragsproblemen tijdig te signaleren. Je kunt bepalen of de problemen voortkomen uit onderwijsbehoeften of dat er meer aan de hand is en handelt hiernaar.

De bijeenkomsten worden verzorgd door een docent met ruime ervaring in de onderwijspraktijk. Tijdens deze bijeenkomsten werk je aan cases en groepsopdrachten die je waar mogelijk direct aan je eigen praktijk koppelt.

Vooropleiding

In deze opleiding wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau. Je hebt bijvoorbeeld de PABO afgerond.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Verstorend Gedrag in de Klas (PO)

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.