VCA Basisveiligheid (B-VCA) e-learning + Examen

Verleng de geldigheid van je diploma VCA Basisveiligheid (B-VCA)

Vanaf

€ 0,00

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI Veiligheid

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Beschik je over een (bijna verlopen) diploma VCA Basisveiligheid (B-VCA) of werk je dagelijks volgens de VCA-richtlijnen? Dan is deze training zeer geschikt voor je. Je leert alles over arbowetgeving, gevaarlijke stoffen en etikettering en brand- en explosiegevaar. Ook leer je werken in een besloten ruimte, werken op hoogte en met persoonlijke beschermingsmiddelen.

Let op! De data en locaties hieronder betreffen de daadwerkelijke examenmomenten. Met e-learning kun je vandaag al starten, waar en wanneer je maar wilt. Als je je inschrijft via de inschrijfknop is dit de dag waarop je examen doet.

Aanpak

Met deze training kun je de geldigheid van het diploma VCA Basisveiligheid (B-VCA) met 10 jaar verlengen. Je herhaalt de nodige theoretische en praktische kennis en je maakt een PBNA-examen. Zo leer je hoe je je werkzaamheden veilig kunt uitvoeren en hoe je risico’s tot een minimum kunt beperken.

Je volgt deze training op afstand, op basis van e-learning. Zo doorloop je de training volledig zelfstandig, in je eigen tijd en tempo. Je kunt op elk willekeurig moment starten.

Vooropleiding

Je beschikt over een (bijna verlopen) diploma VCA Basisveiligheid (B-VCA) of je werkt dagelijks volgens de VCA-richtlijnen.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat je nodig hebt voor je studie vind je in onze moderne online leeromgeving.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Doelgroep

Je bent werknemer of contractor van een aannemer en je opdrachtgevers stellen het B VCA-diploma verplicht. Je beschikt over een (bijna verlopen) diploma VCA Basisveiligheid (B-VCA). Heb je nog niet eerder examen gedaan, maar werk je dagelijks volgens de VCA-richtlijnen? Dan is deze training ook zeer geschikt voor jou.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

VCA Basisveiligheid (B-VCA) e-learning + Examen

(0 lesbijeenkomsten)

 • Arbeidsomstandigheden en milieu
 • Arbo in de praktijk
 • Gevaarlijke stoffen
 • Etikettering en signalering
 • Elektriciteit
 • Brand- en explosiegevaar
 • Werken in besloten ruimten
 • Werkplekeisen algemeen
 • Hijs- en hefwerktuigen
 • Werken op hoogte
 • Handgereedschap
 • Gereedschapsmachines
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

  Examen en diploma

  Je kunt hierboven aangeven waar en wanneer je examen doet. Je wordt via NCOI Techniek & Veiligheid direct aangemeld bij PBNA.

  Je legt het examen af in 1 van de 33 toetscentra in Nederland. Het examen heeft een hoog slagingspercentage, namelijk 90%. Wanneer je slaagt, ontvang je het erkende PBNA-diploma (onder toezicht van de Examenkamer). Het diploma is 10 jaar geldig.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opleidingsvarianten

 • Varianten: e-learning
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Totaalprijs

De totaalprijs voor deze training is € 135,-.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

VCA Basisveiligheid (B-VCA) e-learning + Examen

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure