Valpreventie Vervolg

Gericht adviseren aan zelfstandig wonende ouderen

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Veel ouderen hebben na een val een medische behandeling nodig. Paramedici krijgen daarom regelmatig verzoeken tot behandelen. Herkent u deze zorgvraag? En wilt u hier meer van weten? In deze cursus gaat u aan de slag met individuele paramedische valpreventie-interventies aan de hand van een aantal kernthema’s. Hierdoor kunt u de kwaliteit van balans bij ouderen verbeteren en handhaven. Ook ontwikkelt u een groepstraining valpreventie en leert u deze uitvoeren. Deze cursus is een vervolg op de cursus Valpreventie Basis.

Resultaat

  • U kunt de kwaliteit van balans onderzoeken en inventariseren
  • U kunt methodisch een verminderde balans herstellen
  • U bent in staat een EB multifactorieel paramedisch trainings- en begeleidingsprogramma valpreventie op te stellen
  • U kunt op basis van het valrisico van individuele cliënten de zorg- en leefomgeving in instellingen optimaliseren
  • U kunt een valpreventiebeleid opstellen binnen een instelling vanuit het paramedisch kader

Aanpak

In deze cursus gaat u praktisch aan de slag. U plaatst valpreventie binnen het kader van een gerichte paramedische valpreventie-interventie. U werkt deze uit in de vorm van een groepsbehandeling valpreventie en het aanpassen van de leefomgeving op valrisico zowel voor een acute en de subacute fase, als voor de langere termijn. Deze uitwerking doet u naast de individuele hulpvraag.

Door de interactieve onderwijsvormen, het oefenen met onderzoeken en behandelen en het maken van filmopnamen kunt u aan het werk gaan met nieuwe tools en inzichten om deze cliënt te behandelen. De praktijkgerichte insteek maakt deze cursus uniek. De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 16 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en 12 uren zelfstudie.

Professionals

  • Birgit van Engelshoven, ergo- en handtherapeut en werkzaam binnen de eerstelijnsergotherapie
  • Nienke van Balen, fysiotherapeut met als specialisatie CVA en parkinson
  • Lotte Kunst, geriatrisch fysiotherapeut

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten. De cursus richt zich op (para)medici die hun inzicht, kennis en vaardigheden op het gebied van zowel primaire, secundaire als tertiaire valpreventie willen verdiepen.

 

Valpreventie Vervolg

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.