Valpreventie Basis

Gericht adviseren aan (niet-)zelfstandig wonende ouderen

Vanaf

€ 890,25

Duur

2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Veel ouderen hebben na een val een medische behandeling nodig. Herken je deze zorgvraag? Of wil je hier meer van weten? Dan is deze cursus iets voor jou. Je ontwikkelt inzicht in en vaardigheden op het gebied van valrisicoscreening en het aanvullend paramedisch onderzoek voor een verantwoorde individuele valpreventie. Je leert zelfstandig en niet-zelfstandig wonende ouderen te onderzoeken, begeleiden en adviseren. Door de multidisciplinaire insteek ontdek je daarnaast de meerwaarde van transdisciplinair werken.

Resultaat

  • Je brengt het valrisico van individuele cliënten goed in kaart
  • Je kunt op basis van een aanvullend paramedisch onderzoek naar het valrisico een individueel trainingsprogramma opzetten en uitvoeren
  • Je kunt advies geven over het optimaliseren van veilig handelen en inrichten van de woning
  • Je kunt op basis van het valrisico van de individuele cliënt de zorg- en leefomgeving optimaliseren

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten. De cursus richt zich op (para)medici die hun inzicht, kennis en vaardigheden op het gebied van zowel primaire, secundaire als tertiaire valpreventie willen verdiepen.

Aanpak

In deze cursus ga je praktisch aan de slag. Je plaatst valpreventie binnen het kader van een gerichte paramedische valpreventie-interventie en werkt deze uit ten behoeve van een individuele hulpvraag. Met het uitwerken van verwerkingsopdrachten maak je de vertaalslag van kennis en inzicht naar de eigen werksituatie. Door de interactieve onderwijsvormen, het oefenen met onderzoeken en behandelen en het maken van filmopnamen kun je aan het werk gaan met nieuwe tools en inzichten om deze cliënt te behandelen. De praktijkgerichte insteek maakt deze cursus uniek. De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 16 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en 12 uren zelfstudie.

Aansluitend op deze cursus kun je deelnemen aan de cursus Valpreventie Vervolg. In deze cursus komen onder andere balansanalyse, balanstraining en valpreventiegroepstraining aan de orde.

Professionals

  • Birgit van Engelshoven, ergo- en handtherapeut binnen de eerstelijnsergotherapie
  • Nienke van Balen, fysiotherapeut met als specialisatie CVA en parkinson
  • Lotte Kunst, geriatrisch fysiotherapeut

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

 

Valpreventie Basis

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.