Training Politiek in Organisaties

2 dagen - Het politieke spel doorzien en grip krijgen op besluitvorming

Vanaf

€ 1.448,90

Duur

2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Boertien Vergouwen Overduin

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vind jij het politieke spel maar lastig? Is het voor jou schimmig en komt het neer op vriendjespolitiek? Helaas ontkom je er niet aan, ook niet in jouw organisatie. In deze training leer je het politieke spel te doorgronden en voor jezelf te bepalen of en hoe je daaraan deelneemt. Je krijgt inzicht in de werking van macht en politiek en je oefent met vaardigheden zoals beïnvloeden en overtuigen. Zo ontwikkel je gevoel voor het politieke krachtenveld in je organisatie en krijg je grip op de besluitvorming.

Jouw resultaat

  • Je hebt inzicht in hoe de politieke hazen in jouw organisatie lopen
  • Je leert je eigen stijl kiezen om invloed te nemen op de besluitvorming
  • Je leert denken vanuit macht en belangen en formuleert scenario’s
  • Je durft actief deel te nemen aan het formele en informele besluitvormingsproces
  • Je kent verschillende beïnvloedingsstijlen en kunt deze effectief toepassen

Voor wie

Voor iedereen die zijn invloed op besluitvorming wil vergroten. Je wilt meer organisatiesensitiviteit ontwikkelen en je wilt je ideeën beter voor het voetlicht krijgen.

Aanpak

Deze training is heel persoonlijk en praktisch van aard. Van te voren geef jij aan wat je lastig vindt en wat jij wilt leren op het gebied van politieke sensitiviteit. Tijdens de training krijg je meer zicht op de onder- en bovenstroom van besluitvorming. Dat doe je onder meer tijdens de politieke game, een van onze serious games. Telkens maak jij de vertaalslag naar het besluitvormingsproces in je organisatie. Je voert in subgroepen discussies over het thema en er wordt gewerkt aan opdrachten. Daarnaast besteden we nadrukkelijk aandacht aan alle vaardigheden die bij dit onderwerp aan de orde zijn. Zo leer je stap voor stap je politieke sensitiviteit te versterken en krijg je meer invloed op de besluitvorming in jouw organisatie.

Serious game

Een serious game maakt je leerproces leuk, solide en effectief. Tijdens de game stap je in een fictieve, uitdagende werkelijkheid, waarbij je leert door ervaren en doen.

In de politieke game pak je de rol van aandeelhouder of stakeholder van een fictieve organisatie die wellicht wordt overgenomen. Samen met de andere aandeelhouders moet je tijdens formele en informele overleggen tot een besluit komen of de overname doorgaat of niet. Daarbij heb je te maken met tijdsdruk en onverwachte situaties. Hoe neem jij invloed op de besluitvorming? Je beïnvloedingsvaardigheden, overtuigingskracht en onderhandeltechnieken bepalen je succes tijdens de game.

Deze game zorgt ervoor dat jij wordt uitgedaagd in je leerproces. Dankzij heldere feedback en terugblikken op wat er in de game is gebeurd, ontdek en ontwikkel je nieuwe vaardigheden. Je gedrag wordt ter plekke al effectiever.

Waardering

9,1

Gerelateerde trainingen

  • Training Effectief Beïnvloeden
  • Training Persoonlijk Inzicht en Beïnvloedingsvaardigheden
  • Training Conflicthantering

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Training Politiek in Organisaties

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Boertien Vergouwen Overduin - Opleidersscore 8,4

Leiders in trainingen
Boertien Vergouwen Overduin beschikt over meer dan 40 jaar ervaring in het trainen van professionals en biedt innovatieve trainingsmethodieken met de allerhoogste return on investment. Onze missie is tweeledig: enerzijds de ontwikkeling van individuele talenten en anderzijds het optimaliseren van de performance van organisaties. Met onze trainingen haal je er alles uit wat erin zit, voor jezelf én je organisatie.