The Next Insurer: Vision and Strategy

Werken aan de toekomst

Vanaf

€ 1.006,75

Duur

1 maand

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een slimme verzekeraar maakt gebruik van slimme technieken. Maar in hoeverre zijn persoonsgerichte verzekeringen en disruptieve modellen als blockchain al geschikt voor implementatie? In deze training bestudeer je de huidige verzekeringsprocessen en blik je vooruit op te verwachten toekomstige ontwikkelingen. De training is ontwikkeld in samenwerking met de Insurance Academy van het Verbond van Verzekeraars.

Vrijstellingen

Deze training is een van de modules van de leergang Next Insurance Professional en geeft na voltooiing vrijstelling voor die module van de leergang Next Insurance Professional.

Jouw loopbaan

Je bent werkzaam in het verzekeringsvak en wilt je voorbereiden op de toekomst. Deze opleiding is uitermate geschikt als je geïnteresseerd bent in fintech en insurtech, adviseert over verzekeringen of op strategisch niveau in een verzekeringsmaatschappij werkzaam bent.

Deze training maakt deel uit van de volledige leergang Next Insurance Professional. Wil je je na het volgen van deze training verder verdiepen in het onderwerp? Dan raden we je deze leergang aan. Ook onze nieuwe opleiding Post HBO Informed Data-driven Insurance is waarschijnlijk interessant voor jou.

Doel en opzet

Je wilt weten hoe je in de toekomst relevant kunt blijven voor je klanten. Om je optimaal voor te bereiden verdiep je je in deze training in trends en technologische ontwikkelingen. Je onderzoekt welke verzekeringen er in de toekomst gewild zijn en op welke wijze je deze het beste kunt aanbieden. Hierbij kijk je naar trends en ontwikkelingen, waar gaat de markt heen en waar liggen nieuwe kansen?

Je leert om anders naar het verzekeringsproces te kijken. Customer experience neemt een grotere plaats in, het gaat om het ecosysteem van de klant en hoe je daar producten en diensten op aanpast. Ook je organisatiestructuur neem je daarvoor onder de loep. Met het inzicht en aanpassingsvermogen dat je tijdens deze training ontwikkelt, zorg je voor blijvende relevantie bij je doelgroep.

Je wordt gedurende de training begeleid door docenten die zelf actief zijn in de praktijk. De training wordt verzorgd op de locatie van onze partner het Verbond van Verzekeraars in Den Haag.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiebelasting en duur

Het programma bestaat uit 2 middagbijeenkomsten. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 15 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven.

 

The Next Insurer: Vision and Strategy

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.