Sociaal maatschappelijk dienstverlener 4

Opleidingsniveau

MBO Niveau 4

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NTI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

admission

Toelatingseisen voor MBO Sociaal-maatschappelijk dienstverlener niveau 4 Om toegelaten te worden tot een MBO niveau 4-opleiding dien je in het bezit te zijn van één van de volgende diploma's of bewijzen: o Diploma MBO niveau 2 of 3 o Diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg o Diploma LBO of VBO met 3 vakken op b-niveau en 3 vakken op c-niveau waaronder Nederlands, MAVO, MAVO-VBO, HAVO, VWO o Een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het 4e leerjaar o Basisopleiding Sociaal-maatschappelijk dienstverlener (Nieuwe kwalificatiestructuur) o je ambities o je droombaan o je vooropleiding o je persoonlijke situatie

graduation

Examens van de opleiding Sociaal maatschappelijk dienstverlener De SMD-opleiding bevat theoretische examens en daarnaast examens die je tijdens de stage aflegt: de proeven van bekwaamheid. Examen doen wanneer het jou uitkomt Bij NTI bepaal jij wanneer je klaar bent voor je examen. Deze plan je zelf in op een locatie bij jou in de buurt. In sommige gevallen kun je het examen alleen op onze hoofdlocatie in Leiden afleggen. Dit is een goed bereikbare locatie direct naast het station. Lees hier meer over hoe flexibel examineren werkt en waar je de testcenters kunt vinden. Ontvang een officieel erkend mbo-diploma Bekijk meer over de kwaliteit van het NTI MBO-College. Examenkosten van De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. Je doet dus pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 41,88 per maand op basis van het aanbevolen studietempo. Deze kosten zijn inclusief de NTI theorie- en praktijkexamens, de proeven van bekwaamheid (indien van toepassing) en de eindbeoordeling van de stage.
 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

program guide

Wat leer je tijdens de opleiding Sociaal maatschappelijke dienstverlening? Binnen de mbo-opleiding leer je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep. Tijdens de SMD-opleiding leer je de sociale kant van Nederland kennen. Je krijgt inzicht in de sociaal maatschappelijke voorzieningen: voor wie zijn ze bedoeld en hoe kun je ze aanvragen? Je leert onder andere ondersteunen bij beleidstaken en een plan van aanpak maken. Je verdiept je in het activeren en begeleiden van cliënten en het behartigen van belangen van cliënten. De opleiding is met zorg samengesteld samen met specialisten uit het vakgebied en is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs. Studieprogramma Hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen: o Methodisch begeleiden o Communicatie o Organisatie o Praktische ondersteuning o Juridische en financiële ondersteuning o Deskundigheidsbevordering o Kwaliteitszorg o Nederlands 3F o Rekenen 3F o Engels o Loopbaan en burgerschap (LB) o Keuzedelen o Digitale vaardigheden gevorderd o Jeugd en opvoedhulp o Duits beroepsonderwijs A1-A2 o Spaans in het beroepsonderwijs A1-A2 o Expressief talent o Jongerenwerk o Ondernemerschap MBO  o Ondernemerd gedrag o Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Wil je je inschrijven?

Neem voor de actuele planning contact op met onze opleidingsadviseur en doe een voorlopige inschrijving via het formulier. Zij komen zo snel mogelijk bij je terug om de mogelijkheden te bespreken.
 
Voorlopig inschrijven
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

Sociaal maatschappelijk dienstverlener 4

Opleidingsniveau

MBO Niveau 4

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI
Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier. Kies uit ruim 850 opleidingen: van korte cursus tot masteropleiding. Ervaar het nieuwe studeren van NTI en haal dat erkend diploma.