Slimme Meters

Ontwikkel de kennis en vaardigheden om slimme meters te installeren - 3 maanden

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Slimme meters bieden veel voordeel aan gebruikers en leveranciers. Zij krijgen veel meer inzicht in gas- en elektraverbruik. Leveranciers kunnen storingen, tekorten en overbelasting voorkomen. Gebruikers worden bewuster van hun gebruik en kunnen zo energie gaan besparen. Deze slimme meters moeten wel worden geïnstalleerd. Daarom is er nu een grote vraag naar installateurs die slimme meters kunnen installeren. Wil je aan de slag met slimme meters? In deze praktijkgerichte opleiding leer je slimme meters te installeren. Je kunt na afloop direct aan de slag. Door de grote vraag naar monteurs met deze vaardigheden maakt dit je nog aantrekkelijker op de arbeidsmarkt.

Doel en opzet

In deze korte opleiding krijg je snel inzicht in de werking van de slimme meter en hoe je bestaande meters vervangt door slimme meters. Je gaat ook praktijkgericht aan de slag met veilig werken en klantcontact. Hierbij word je begeleid door topdocenten uit de praktijk. Met deze opleiding ontwikkel je je tot monteur die deskundig, snel en servicegericht slimme meters installeert.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je bent werkzaam als installateur of monteur en wilt slimme meters gaan installeren.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Slimme gas- en elektrameters
 • Functie en werking
 • Vervangen van bestaande meters door slimme meters
 • Montagevoorschriften
 • Opbouw en werking van elektrische en gasinstallaties
 • Verband tussen energieleverancier, netwerkbeheerder en slimme meter
 • Controlemetingen
 • Veilig werken
 • Klantcontact

Diploma

Je rondt de opleiding af met een praktijkgerichte opdracht. Heb je hiervoor een voldoende behaald, dan ontvang je het diploma 'Slimme Meters' van NCOI.

Dit deelprogramma kun je mogelijk inbrengen in een vervolg naar een volledige MBO-opleiding niveau 2 of 3 van NCOI.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: !!GEEN GEGEVENS!!
 • Dag: 2 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 4 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Slimme Meters

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.