Slimme Meters

Ontwikkel de kennis en vaardigheden om slimme meters te installeren - 3 maanden

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Slimme meters bieden veel voordeel aan gebruikers en leveranciers. Zij krijgen veel meer inzicht in gas- en elektraverbruik. Leveranciers kunnen storingen, tekorten en overbelasting voorkomen. Gebruikers worden bewuster van hun gebruik en kunnen zo energie gaan besparen. Deze slimme meters moeten wel worden geïnstalleerd. Daarom is er nu een grote vraag naar installateurs die slimme meters kunnen installeren. Wil je aan de slag met slimme meters? In deze praktijkgerichte opleiding leer je slimme meters te installeren. Je kunt na afloop direct aan de slag. Door de grote vraag naar monteurs met deze vaardigheden maakt dit je nog aantrekkelijker op de arbeidsmarkt.

Doelgroep

Je bent werkzaam als installateur of monteur en wilt slimme meters gaan installeren.

Doel en opzet

In deze korte opleiding krijg je snel inzicht in de werking van de slimme meter en hoe je bestaande meters vervangt door slimme meters. Je gaat ook praktijkgericht aan de slag met veilig werken en klantcontact. Hierbij word je begeleid door topdocenten uit de praktijk. Met deze opleiding ontwikkel je je tot monteur die deskundig, snel en servicegericht slimme meters installeert.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Slimme Meters

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.