Schouderproblematiek

Behandelen van laag- tot middencomplexe aandoeningen bij schouders

Vanaf

€ 1.074,75

Duur

3 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je veel cliënten met schouderklachten? En wil je deze beter kunnen begeleiden? Dan is deze cursus bijzonder nuttig voor jou. In de cursus Schouderproblematiek doe je kennis op over je fysiotherapeutisch handelen in relatie tot cliënten met schouderproblemen. Je werkt in de cursus met het evidence statement schouderproblematiek en de richtlijnen van KNGF. Daarmee ga je zelf aan de slag om evidence-based te leren handelen. Door de praktijkgerichte insteek van deze cursus kun je het geleerde direct toepassen in je behandelingen.

Resultaat

  • Je herkent de verschillende aandoeningen van de schouder
  • Je kunt een evidence-based fysiotherapeutisch onderzoek uitvoeren bij cliënten met schouderproblematiek
  • Je kunt een fysiotherapeutische behandeling uitvoeren bij cliënten met schouderproblematiek
  • Je hebt vernieuwende inzichten in de behandelopties van schouderproblematiek
  • Je hebt je klinisch redeneerproces verbeterd

Doelgroep

Deze leerzame cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die het werken met schouderpatiënten naar een hoger niveau willen tillen.

Aanpak

Na afloop van deze cursus kun je zelfstandig schouderklachten behandelen, van screening tot exitgesprek. Deze cursus biedt de mogelijkheid om kennis te integreren in je dagelijkse praktijk. Veel van onze cursisten hebben bij aanvang van de cursus een eigen cliënt in gedachten. Je gaat tijdens deze cursus aan de slag met verschillende interactieve en didactische werkvormen, zoals praktische oefeningen en discussies. Deze cursus legt de nadruk op arthrokinematische samenhang, anatomie en pathologie.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 30 uur, waarvan 18 contacturen en 12 uur zelfstudie.

Professionals

Bij deze cursus is onder andere Stephanie van Kempen betrokken, manueel therapeut/revalidatiewetenschapper/fysiotherapeut en aangesloten bij het schoudernetwerk.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

 

Schouderproblematiek

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.