Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleidingen

Kort praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Vanaf

€ 1.815,82

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je je PABO-getuigschrift behaald en wil je vanuit deze kennis doorstuderen naar een tweedegraads bevoegdheid? Dan is dit schakelprogramma van NCOI iets voor jou. Indien je aan de voorwaarden voldoet, kun je in een kort en kerngericht programma je kennis aantonen. Zo kun je na een voldoende beoordeling met vrijstelling instromen in een van onze HBO Bachelor Lerarenopleidingen. Dit zorgt voor verlichting van je lerarenopleiding doordat je alleen de vakinhoudelijke onderdelen volgt. Het ideale programma als je de volgende stap wilt maken binnen het onderwijs. Schrijf je je gelijktijdig in voor dit schakelprogramma en de lerarenopleiding van je keuze bij NCOI, dan kun je na afronding van dit programma je studie direct voortzetten.

Vrijstellingen HBO Bachelor Lerarenopleiding

Dit unieke schakelprogramma levert je vrijstelling op voor de beroepscontextmodules van onze tweedegraads HBO Bachelor Lerarenopleidingen. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je vrijstelling voor de beroepscontextmodules uit fase 1, 2 en 3 van onze HBO Bachelor Lerarenopleidingen. Zo kies je met dit programma niet alleen voor direct resultaat, maar houd je ook zicht op een lichter programma richting een volledige HBO Bachelorgraad. Schrijf je je gelijktijdig in voor het schakelprogramma en de HBO Bachelor Lerarenopleiding van je keuze, dan kun je na afronding van het schakelprogramma direct doorstuderen naar de HBO Bachelor Lerarenopleiding.

Doelgroep

Je hebt een PABO-bevoegdheid, bent werkzaam in het VMBO en je wilt je tweedegraads bevoegdheid behalen. Ook wanneer je vanuit het primair onderwijs met je PABO-bevoegdheid de overstap wilt maken naar het voortgezet onderwijs is dit programma erg interessant.

Doel en opzet

Je werkt tijdens dit schakelprogramma aan je kennis en de toepassing ervan. Je krijgt extra informatie over lesgeven, gekoppeld aan de eisen binnen het voortgezet onderwijs. Zo verdiep je je onder andere in diversiteit binnen de klas, de organisatie van VO/VMBO, mentoraat, leerlingbegeleiding en adolescentiepsychologie. Met deze module toon je je specifieke kennis en vaardigheden van de beroepscontext aan, zodat je dit vrijgesteld kunt krijgen in een van onze HBO Bachelor Lerarenopleidingen in het tweedegraads gebied.

Vooropleiding

Je hebt een PABO-getuigschrift.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleidingen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.