Risicobeoordeling en Preventie

Onderdeel van Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Voor een goed acceptatie- en schadebehandelingsproces zijn niet alleen dekkingsvormen, voorwaarden en clausules van belang. Kennis van risico’s en preventie is minstens zo belangrijk. In deze opleiding doe je op dit gebied specialistische kennis op. Je leert risico’s kennen, inschatten en je handelingen daarop afstemmen. Deze opleiding Risicobeoordeling en Preventie van NIBE-SVV vormt één van de drie modules uit de complete leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen.

Vrijstellingen

Deze opleiding kun je inbrengen in de volledige leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen van NIBE-SVV.

Officieel erkend

Deze opleiding is officieel erkend door het Register RisicoProfessionals (RRP®) van het Verbond voor Verzekeraars. Het certificaat van deze opleiding vormt een van de vereisten om je in het RRP te kunnen inschrijven. Het register wordt bijgehouden door de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK).

Doelgroep

Deze opleiding Risicobeoordeling en Preventie is ontwikkeld voor jou als (aankomend) acceptant of schadebehandelaar brandverzekeringen. Ook als je werkzaam bent als intermediair of registermakelaar in assurantiën en je je wilt specialiseren in de acceptatie of schadebehandeling van brandverzekeringen is deze opleiding interessant.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat je kennis, inzichten en vaardigheden ontwikkelt die je nodig hebt om risicoafweging en preventiemogelijkheden een juiste plek te geven in het proces van acceptatie en schadebehandeling van brandverzekeringen. Je leert risico’s kennen, deze inschatten en daarop een risicobeleid en preventieplan afstemmen. Hierbij richt je je op bouwkundige, organisatorische en technische factoren, en wettelijke regelingen. Je wordt ondersteund door een ervaren docent, afkomstig uit het werkveld. Hij behandelt praktijkvoorbeelden en je wordt altijd aangespoord een koppeling te maken met het werkveld. Dit maakt dat deze opleiding een uitstekende voorbereiding vormt op je beroepspraktijk.

Vooropleiding

Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau. De opleiding bouwt voort op kennis van brandverzekeringen, bijvoorbeeld zoals aangeboden in de Wft-modules Schadeverzekeringen Particulier en Zakelijk en in Assurantie A: Brand.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 8 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

 

Risicobeoordeling en Preventie

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.