Register Makelaar-Taxateur (RMT)

De volledige opleiding voor Register Makelaar-Taxateur - 27 maanden

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI (Techniek)

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Zelfstandig aan de slag als makelaar of taxateur. Bent u daarin geïnteresseerd? Volg dan deze opleiding. U wordt opgeleid tot erkend Register Makelaar-Taxateur (RMT) en kunt aan de slag als zelfstandige of bij een makelaarskantoor, in het bankwezen of bij de overheid. De opleiding wordt gegeven door deskundige docenten met veel ervaring in makelaardij en vastgoed op het gebied van wonen. Met inzicht in de sector en kennis van taxatie kunt u het diploma Register Makelaar-Taxateur behalen en zich certificeren als RMT.

Doelgroep

Dit is de opleiding voor mensen die officieel gecertificeerd makelaar of taxateur willen worden en ingeschreven willen zijn in het Register Makelaar-Taxateur (RMT). U bent al werkzaam in de sector en wilt zich certificeren, of u wilt een carrière starten in de makelaardij en vastgoed, met de specialisatie wonen.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor deze opleiding. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Vooropleiding

Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel wordt ervan uitgegaan dat u ten minste beschikt over een diploma HAVO of MBO-niveau 4. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren.

Doel en opzet

Na het volgen van deze opleiding en het behalen van het diploma Register Makelaar-Taxateur (RMT) kunt u zich certificeren tot Register Makelaar-Taxateur (RMT). U krijgt tijdens de bijeenkomsten veel kennis en inzicht. De bijeenkomsten worden geleid door docenten uit het veld. Zij zorgen voor een praktijkgerichte opleiding, waarbij ze veel van hun werkervaring gebruiken.

De opleiding is opgebouwd aan de hand van de verplichte onderdelen van SVMNIVO. De stof wordt per onderwerp behandeld, zodat u zich goed op elk examen afzonderlijk kunt voorbereiden. Een deel van de opleiding is ingeruimd voor examentraining, waarbij gebruikgemaakt wordt van oefenvragen van SVMNIVO. Met onze kennis en ervaring in het volwassenenonderwijs weten we hoe wij u het beste kunnen ondersteunen en begeleiden.

Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 8-10 uur per bijeenkomst.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Basistheorie vastgoeddeskundige

 • Bouwkunde
  (8 dagen of 16 avonden)
 • Financiën en fiscaliteiten
  (6 dagen of 12 avonden)
 • Privaatrecht
  (6 dagen of 12 avonden)
 • Publiekrecht
  (6 dagen of 12 avonden)
 • Vastgoedeconomie
  (3 dagen of 6 avonden)

Aanvullende theorie makelaar-taxateur o.z. wonen

 • Praktijkleer Makelaar Wonen
  (7 dagen of 4 avonden)
 • Vakbekwaamheid makelaardij
  (4 dagen of 8 avonden)

Praktijkopleiding wonen

 • Praktijkopleiding wonen
  (5 dagen of 10 avonden)

Diploma

Tijdens de opleiding behaalt u per onderdeel een diploma. Voor het onderdeel Basistheorie Vastgoeddeskundige haalt u 5 certificaten. Het onderdeel Specialisatie Makelaar Wonen bestaat uit 2 examens. Het totaal sluit u af met het examen Praktijkopleiding Wonen. U dient zich zelf in te schrijven voor deze examens via www.svmnivo.nl. Heeft u de onderdelen succesvol afgelegd, dan kunt u gecertificeerd worden.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 27 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 45 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 90 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook deels op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op afstand voor meer informatie).

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Dagopleiding: € 7.376,-
Avondopleiding: € 6.732,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 5.411,-
Studiemateriaal: € 700,-
Arrangementskosten dag: € 1.150,-
Arrangementskosten avond: € 506,-
Kosten extern examen: voor meer informatie www.svmnivo.nl.

U kunt deze opleiding ook in 9 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Voor de modules Publiekrecht en Privaatrecht dient u zelf een wettenbundel aan te schaffen. De geadviseerde wettenbundel kunt u bestellen via de website van SVMNIVO. 

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Register Makelaar-Taxateur (RMT)

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

NCOI Techniek

Aanjager en facilitator van technisch vakmanschap
NCOI Techniek is de grootste aanbieder van opleidingen Techniek en Veiligheid. Ons brede aanbod bestaat uit erkende praktijkgerichte opleidingen: VCA-cursussen, ATEX-opleidingen, Middelbare Veiligheidskunde (MVK), Hogere Veiligheidskunde (HVK), meet- en regeltechniek en elektrotechniek. Als je wilt doorgroeien in jouw vakgebied of vakspecialistische ondersteuning zoekt. NCOI Techniek werkt met ervaren praktijkdocenten.