Protocol en Etiquette

Uitvoering van protocol en etiquette voor de kabinetsmedewerker

Vanaf

€ 1.675,60

Duur

2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het takenpakket van de medewerker Kabinetszaken is zeer divers en verschilt per gemeente. Tijdens een (officieel) evenement ontvangt, begroet en begeleid je belangrijke gasten. Kennis van protocol en etiquette is van groot belang. Maar welke voorrangsregels gelden er bij officiële evenementen? Wat is de juiste plaats van je eregasten en wie zit vooraan en waarom? Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het maken van een draaiboek? Deze training is in samenspraak met de doelgroep ontwikkeld en heeft als doel je verder te professionaliseren.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training kun je zelfstandig de primaire protocollaire kabinetstaken uitvoeren. Je hebt kennis van historische achtergronden en ontwikkelingen van de etiquette en kent de voorrangsregels bij officiële evenementen met gasten uit binnen- en buitenland. Je weet met welke protocollaire voorschriften, integriteitscodes en etiquetteregels je in uiteenlopende situaties rekening moet houden.

Doelgroep

Je bent in je gemeente betrokken bij de ondersteuning en advisering van je burgemeester. Je werkt bijvoorbeeld op de afdeling Kabinetszaken, Externe Betrekkingen, Communicatie of het Bestuurssecretariaat.

Aanpak

Deze training kent een interactieve opzet. Een actieve houding is hiervoor noodzakelijk. De onderwerpen worden praktijkgericht behandeld en gerelateerd aan je eigen praktijksituatie. De onderlinge uitwisseling van ervaringen heeft een positief effect op het leerproces. Tijdens de eerste trainingsdag ga je vooral aan de slag met de theorie rondom protocol en etiquette. De tweede trainingsdag is vooral praktijkgericht.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Introductie tot de (inter)nationale omgangsvormen
  • Voorrangsregels bij officiële ­evenementen
  • Representatieve correspondentie
  • Relatie- en representatiegeschenken
  • Realisatie van het draaiboek
  • Officiële lunch
  • Burgemeester en afspraken
  • Evaluatie

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Protocol en Etiquette’ van Bestuursacademie Nederland.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

De training vindt plaats in Grand Hotel Karel V te Utrecht.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.429,-
Studiemateriaal
€ 75,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.663,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 1.675,60
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Protocol en Etiquette

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,2

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.