Professionaliseringsprogramma voor Leerkrachten (PO)

Inzichten die elke leerkracht nodig heeft - 6 maanden

Vanaf

€ 3.986,08

Duur

4 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze opleiding biedt je als leerkracht een mix van onmisbare vaardigheden. Zo ontwikkel je inzicht in je eigen beweegredenen en die van anderen en maak je je verschillende communicatiestijlen eigen om effectief en waar nodig assertief op te treden. Daarnaast verdiep je je in timemanagement. Na afloop van deze opleiding kun je effectief gesprekken voeren met ouders en kun je je planningen beter inrichten.

Doelgroep

Je bent werkzaam in het primair onderwijs en je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van communicatie, persoonlijke uitstraling en timemanagement.

Doel en opzet

In het programma Professionaliseringsprogramma voor Leerkrachten (PO) ontwikkel je kennis en vaardigheden die iedere leerkracht nodig heeft. Je leert begrijpen waarom je reageert zoals je doet en welke beweegredenen ouders, leerlingen en collega’s hebben om te reageren zoals zij doen. Dit helpt je samen naar een manier te zoeken om de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden in hun ontwikkeling. Daarnaast helpt je kennis van timemanagement je je grenzen te bewaken.

De bijeenkomsten worden verzorgd door docenten met ruime ervaring in de praktijk. Je werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases en groepsopdrachten. Waar mogelijk koppel je de opdrachten en cases direct aan je eigen werkomgeving.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Professionaliseringsprogramma voor Leerkrachten (PO)

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.