Professional Master Veiligheids- en Crisismanagement

Strategisch vormgeven aan veiligheid en crisismanagement

Vanaf

€ 6.695,35

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

Professional Master

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Burgers verwachten van overheidsorganisaties dat zij daadkrachtig optreden bij incidenten, calamiteiten en crises. Dit vraagt om een goede samenwerking met brandweer, politie, defensie en andere externe partners. Crisismanagers met voldoende kennis en kunde zijn daarbij onmisbaar. In deze Professional Master verdiep je je in veiligheids- en crisismanagement als onderdeel van de keten. Je leert hoe je adequaat op een crisis moet reageren en bent in staat om crisissituaties te evalueren. Ook richt je je op de samenwerking met veiligheidspartners. Na afloop weet je hoe je je organisatie op strategisch niveau voorbereidt op een eventuele crisis en de crisis in goede banen leidt.

Jouw resultaat

Na afloop weet je hoe je veiligheids- en crisismanagement binnen je organisatie effectief inricht. Je beschikt over actuele kennis en vaardigheden om de risico's binnen je organisatie te identificeren, analyseren en aan te pakken. Daarnaast ben je in staat om partijen met gemeenschappelijke belangen te verbinden en op één lijn te krijgen.

Doelgroep

Je werkt binnen de overheid of semipublieke sector op het gebied van veiligheids- en crisismanagement. Je wilt graag je strategische kennis ontwikkelen, verbreden en verdiepen.

Aanpak

Tijdens deze Professional Master ontwikkel je strategisch inzicht in de theorie en praktijk van veiligheids- en crisismanagement. Zo werk je aan het opzetten of het verder professionaliseren van het veiligheids- en crisismanagement binnen je organisatie. Je past je geleerde kennis en inzichten direct toe tijdens een simulatiemiddag waarbij er een crisissituatie wordt nagebootst.

Incompany

Uiteraard kun je deze Professional Master ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Professional Master Veiligheids- en Crisismanagement

Opleidingsniveau

Professional Master

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.