Professional Master Risico-, Veiligheids- en Crisismanagement

Strategisch inzicht in crisismanagement door de overheid

Vanaf

€ 6.695,35

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

Professional Master

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Veiligheid is een kerntaak van de overheid. Om die te waarborgen is samenwerking met andere publieke of private organisaties erg belangrijk. Maar wie is waar verantwoordelijk voor? Wie neemt welke maatregelen om een crisis te voorkomen? En welke risico's zijn er? In deze Professional Master verdiept u zich in politiek-bestuurlijke risico's, risicobeleid en het uitvoeren van actieplannen. U gaat aan de slag met onderwerpen als risicobeheersing, crisiscommunicatie en het politieke besluitvormingsproces. Zo maakt en houdt u uw organisatie weerbaar.

Uw resultaat

Na afloop van het programma weet u hoe u risico-, veiligheids- en crisismanagement binnen uw organisatie effectief inricht. U beschikt over actuele kennis en vaardigheden om de risico's binnen uw organisatie te identificeren en analyseren. Zo kunt u op verantwoorde en transparante manier met risico's omgaan.

Doelgroep

U werkt binnen de overheid of semipublieke sector op het gebied van risico-, veiligheids- en crisismanagement. U wilt graag uw strategische kennis ontwikkelen, verbreden of verdiepen.

Aanpak

Tijdens deze Professional Master ontwikkelt u strategisch inzicht in de theorie en praktijk van risico-, veiligheids- en crisismanagement. Op basis van actuele praktijkvoorbeelden verdiept u zich onder meer in de taken, rollen en verantwoordelijkheden van het openbaar bestuur. Ook besteden onze ervaren docenten ruimschoots aandacht aan de verantwoording bij politiek-bestuurlijke risico’s.

Incompany

Uiteraard kunt u deze Professional Master ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

 

Professional Master Risico-, Veiligheids- en Crisismanagement

Opleidingsniveau

Professional Master

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.