Professional Master Onderwijs en Innovatie

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Masteropleiding - 6 maanden

Vanaf

€ 6.501,35

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

Professional Master

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je wilt het beste onderwijs bieden dat mogelijk is. Je wilt dat je instelling effectief functioneert en dat leerlingen zich optimaal ontwikkelen. In deze Professional Master realiseer je deze doelen. Je ontwikkelt inzicht in vernieuwende beleidsvoering in het onderwijs en gaat in op innovatie en technologie in het onderwijs en de toepassing ervan. Zo kun je als manager in het onderwijs de juiste sturing geven om de kwaliteit van het onderwijs op alle vlakken te verbeteren.

Vrijstelling

Deze Professional Master maakt deel uit van de Master Onderwijskunde (MEd) van NCOI. Dit betekent dat je kiest voor een programma met een goed niveau waarvan de kwaliteit continu wordt gemonitord. Wil je verder studeren naar Master en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen in de Masteropleiding. Zo kies je met deze Professional Master niet alleen voor direct resultaat, maar houd je ook zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doelgroep

Je bent hoger opgeleid en wilt graag uitgebreide kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van innovatie en onderwijs. Je bent bestuurder, opleidingsmanager of teamleider en je bent werkzaam binnen het primair of voortgezet onderwijs (ROC, AOC, vakinstellingen en kenniscentra). Voor leidinggevenden en beleidsmakers in bovenschools bestuurlijke organisaties is dit programma een uitstekende investering.

Doel en opzet

In dit actuele praktijkgerichte programma ga je op intensieve wijze in op de kern van vernieuwing en innovatie in het onderwijs. Je verdiept je in beleid van onderwijsinstellingen en de implementatie hiervan. Daarnaast kijk je naar de organisatiestructuur en mogelijke verbeteringen hiervan. Je gaat ook aan de slag met onderwijsvernieuwingen, zowel op het vlak van nieuwe psychologische inzichten als op het gebied van technologische ontwikkelingen. Je werkt aan opdrachten die betrekking hebben op je eigen onderwijsorganisatie en waarvan de uitkomsten direct toepasbaar zijn. Zo maak je de verbinding tussen theorie en praktijk en zie je meteen resultaat.

Het programma wordt verzorgd door docenten uit de onderwijs- en managementpraktijk. Je beschikt tijdens de studie ook over een overzichtelijke online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt, met daarin de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Professional Master Onderwijs en Innovatie

Opleidingsniveau

Professional Master

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.