Privaatrecht binnen de Overheid

Overeenkomsten binnen de overheid

Vanaf

€ 2.482,60

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In je dagelijks werk word je regelmatig geconfronteerd met het privaatrecht. Of je nu onderhandelt om tot een overeenkomst te komen, eigendommen beheert of geconfronteerd wordt met een schadeclaim: het privaatrecht is je speelveld. Relevante kennis van het privaatrecht is daarom voor jou essentieel. In deze praktijkgerichte opleiding ga je daarmee aan de slag.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding ben je volledig op de hoogte van de verschillende aspecten van de aansprakelijkheid waarin de overheid als vorderende of verwerende partij betrokken kan raken. Je bent vertrouwd met het begrip nadeelcompensatie en hebt inzicht verworven in de actuele ontwikkelingen op het terrein van het zuivere schadebesluit. Bovendien weet je een concrete vertaalslag te maken naar je eigen werkpraktijk.

Doelgroep

Je bent werkzaam als beleidsmedewerker of adviseur algemeen juridische zaken/bestuurlijke zaken en je wilt je verdiepen in het leerstuk van de aansprakelijkheid binnen de lokale overheid en verordeningen en regelgeving.

Aanpak

Tijdens deze opleiding worden theoretische inleidingen afgewisseld met praktijkopdrachten. Op deze manier wordt de opleiding optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie.

Deze opleiding maakt tevens onderdeel uit van de opleiding Adviseur Lokale Overheid (ALO) specialisatie Juridische zaken.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke opleidingseisen gesteld. Wel is het wenselijk dat je over enige juridische kennis op HBO-niveau beschikt. De opleiding wordt op HBO-niveau verzorgd.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Onrechtmatige overheidsdaad
  • Inhoud en omvang schadevergoedingsverbintenis
  • Rechtmatige overheidsdaad en nadeelcompensatie
  • Verhouding tussen de bestuursrechter en de burgerlijk rechter
  • Strafrechtelijke aansprakelijkheid
  • Tweewegenleer en doorkruisingsleer
  • Soorten overeenkomsten waarbij de overheid partij is
  • Het aangaan en nakomen van overeenkomsten
  • Mogelijkheden van het privaatrecht als instrument voor de overheid om publieke belangen te behartigen
  • Verhouding publiekrecht - privaatrecht

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Heb je hiervoor een voldoende behaald, dan ontvang je het diploma ‘Privaatrecht binnen de Overheid’ van Bestuursacademie Nederland.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Data en plaatsen

De opleiding duurt 3 maanden. Deze dagopleiding heeft 6 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.799,-
Studiemateriaal
€ 75,-
Examenkosten
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 150,-
Locatiekosten
€ 177,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.461,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 2.482,60

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Privaatrecht binnen de Overheid

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,2

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.