Preventieve Logopedie Loont

Naar een eigentijds veranderplan voor preventieve logopedie

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Concepten als ‘preventie’ en ‘gezondheid’ zijn sterk aan verandering onderhevig. Binnen het speelveld van preventie is er sprake van marktwerking en concurrentie. Ook is dienstverlening meer vraaggericht en moet dit aansluiten bij maatschappelijke trends. Dat vraagt om proactieve, toekomstbestendige en ondernemende logopedisten die niet alleen zorgvuldig handelen naar cliënten, maar ook kunnen acteren in een sociaal-maatschappelijke en politieke context. Logopedisten die oplossingsgericht en ondernemend zijn en in contact met opdrachtgevers (overheid en gemeentelijke instanties) projectmatig kunnen handelen. Deze cursus helpt je hierbij.

Resultaat

  • Je hebt je eigen werksetting systematisch in kaart gebracht met behulp van het 0-6 model
  • Je identificeert relevante landelijke, regionale en lokale trends en mogelijke financieringsbronnen voor preventieve logopedie
  • Je past de principes van social marketing toe voor een nieuwe preventieve interventie
  • Je kunt een interventieplan met prestatie-indicatoren (evaluatiecriteria) opstellen voor preventieve logopedie
  • Je kunt een evidence-based ‘toolkit’ samenstellen van preventieve instrumenten in combinatie met achterliggende evidentie en belangrijke documenten

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor logopedisten die toekomstbestendig willen functioneren in relatie tot preventie bij jonge kinderen. Ervaring met de doelgroep 0-4 jaar en het preventief logopedisch handelen is noodzakelijk.

Aanpak

Tijdens deze actieve cursus staat werkend leren en ontwikkelen centraal. Jij en je medecursisten benutten elkaars expertise en de docent vult ontbrekende kennis aan. De docent gaat onder andere in op onderwerpen als social marketing, het 0-6 model, het maken van een veranderplan met eigentijdse interventies en de profilering van preventieve logopedie als discipline in een multidisciplinaire omgeving. Werkvormen die worden ingezet tijdens de cursus zijn bijvoorbeeld: het maken van mindmaps, rollenspelen, het onderwijsleergesprek, een pitch, een materialenmarkt voor toolkituitbreiding en presentaties.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 12 deelnemers. De totale studiebelasting is 28 uur, waarvan 12 contacturen en 16 uur zelfstudie.

Professionals

De cursus wordt verzorgd door Jenta Sluijmers. Jenta is preventief logopedist/epidemioloog en teamleider van een team preventieve logopedisten bij GGD Amsterdam. Ze is tevens een van de auteurs van de richtlijn TOS en betrokken bij veel landelijke en internationale ontwikkelingen.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

 

Preventieve Logopedie Loont

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.