Praktijkopleiding Medisch Codeur

Kort en praktijkgericht programma voor zorgadministrateurs - 1 jaar

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Markus Verbeek Praehep

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vanuit je rol als zorgadministrateur weet je dat de best mogelijke zorg alleen tot stand komt bij een uniforme zorgadministratie. Zet daarom de volgende stap in je carrière en ontwikkel je tot medisch codeur. Tijdens deze Praktijkopleiding Medisch Codeur leer je hoe je medische gegevens codeert voor diverse toepassingen, waaronder benchmarks en managementinformatie. Je verdiept je in zorgprocessen en leert welke waardevolle IT-toepassingen deze processen kunnen vereenvoudigen of ondersteunen. Het programma is kort en richt zich uitsluitend op de aanvullende vaardigheden die je nodig hebt in je ontwikkeling van zorgadministrateur naar medisch codeur. Je gaat praktisch aan de slag met het classificeren volgens ICD-10 en leert hoe je de kwaliteit van registraties toetst. Met je nieuwe kennis en inzichten lever je onderbouwde managementrapportages op aan je directie of hoger management.

Vrijstelling

Na afloop van dit programma kun je mogelijk verkort verder studeren binnen een vervolgopleiding van Markus Verbeek Praehep of van onze businesspartner NCOI. Aansluitende opleidingen zijn: HBO Associate degree Zorgadministratie, HBO Medisch Codeur en HBO Bachelor Management in de Zorg.

Aanpak

Als medisch codeur voorzie je niet alleen medische diagnoses van codes. Je bent ook goed op de hoogte van de meest uiteenlopende ziektebeelden en de coderingen die hieraan verbonden zijn. Tijdens deze vakopleiding volg je drie praktijkgerichte modules waarin je je deze kennis en vaardigheden eigen maakt. Je verdiept je in dossiervorming en in de Landelijke basisregistratie ziekenhuiszorg (LBZ). Je ontwikkelt vaardigheden om op een gestructureerde manier en volgens bepaalde regels de patiëntgegevens te classificeren en om diagnosecodes toe te kennen. Je leert hoe je ontslagbrieven leest en vertaalt naar ICD-10 codes. Ook leer je hoe je de kwaliteit van medische gegevens waarborgt en hoe je medische gegevens vertaalt naar essentiële managementinformatie.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie?

Je hebt het programma HBO Zorgadministratie gevolgd of bent al een aantal jaren werkzaam in de zorgadministratie. Je wilt je verdiepen in het vakgebied van medisch codeur.

 

Praktijkopleiding Medisch Codeur

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Markus Verbeek Praehep - Opleidersscore 7,6

De opleidingspartner voor financiële professionals
Markus Verbeek Praehep is een autoriteit op het gebied van MBO-, HBO en vakopleidingen voor financiële professionals. Wij zijn veruit de grootste opleider in Nederland op het gebied van finance, accountancy, fiscale opleidingen en opleidingen voor de payroll professional. Dankzij zeer ervaren docenten en een uitgekiende opleidingsmethodiek garandeert Marcus Verbeek Praehep maximaal resultaat.