Post Bachelor Taalspecialist

Praktische opleiding over professionele hulp bij taalproblemen en dyslexie - 6 maanden

Vanaf

€ 3.353,35

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je in korte tijd ontwikkelen tot excellent leerkracht taalspecialist in het primair onderwijs? Of wil je leerlingen begeleiden bij vraagstukken omtrent taal in het voortgezet, middelbaar beroepsonderwijs of volwasseneneducatie? Je leert exact hoe je vakkundige hulp kunt bieden aan leerlingen die in het leerproces zijn vastgelopen op het gebied van taal. Deze hulp geef je op school of in de eigen praktijk. Na deze opleiding kun je in een verkort leertraject verder studeren naar de Post Bachelor Remedial Teacher (RT).

Doelgroep

Wil je je ontwikkelen tot taalspecialist op Post Bachelorniveau? Dan is deze opleiding ideaal voor jou. Ook als je als leerkracht je team wilt ondersteunen op het gebied van vraagstukken rondom taal is deze opleiding zeer interessant.

Doel en opzet

In deze boeiende opleiding krijg je een helder overzicht van alle relevante aspecten van taalbegeleiding. Je verdiept je in dyslexie en gaat aan de slag met diagnosticeren en behandelen. Daarvoor krijg je zicht op verschillende instrumenten en (leer)methoden. Ook doe je kennis op over de nieuwste ontwikkelingen op het terrein van spellen, begrijpend lezen en NT2 en onderzoek je de onderwijsbehoeften van leerlingen.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren taalspecialisten. Zij kunnen je uitstekend voorbereiden op de praktijk. Je werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases en praktische opdrachten, waarin de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Waar mogelijk koppel je de opdrachten direct aan je eigen werkomgeving. Ook kun je gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze zeer moderne online leeromgeving. Hier vind je lesvoorbereidingen, praktische opdrachten en aanvullende informatie. Ook kun je communiceren met je medestudenten en docent.

Praktijktoepassing

De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Indien je niet werkzaam bent in het onderwijs, is het nodig om een onderwijsinstelling in je omgeving te benaderen, zodat je een geschikte praktijksituatie hebt waarin je de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 6-8 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Post Bachelor Taalspecialist

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.