Post Bachelor Strategische Personeelsplanning

Praktische opleiding voor hogeropgeleiden - 6 maanden

Vanaf

€ 3.179,85

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je ontdekken wat strategische personeelsplanning kan opleveren voor je organisatie? Onder leiding van ervaren docenten uit de HR-praktijk ga je gericht aan de slag. Je onderzoekt hoe je effectief kunt inspelen op de dynamiek in de arbeidsmarkt, je analyseert de knelpunten in de personele bezetting en je maakt een concreet en direct toepasbaar actieplan. Zo kun je je organisatie professioneel adviseren over de toepassing van strategische personeelsplanning.

Doelgroep

Werk je binnen het vakgebied van HR als bijvoorbeeld HR-manager, HR-professional of HR-adviseur? En wil je op hoog niveau praktijkgericht aan de slag met strategische personeelsplanning? Dan is deze Post Bachelor iets voor jou.

Doel en opzet

In deze opleiding richt je je op strategische personeelsplanning in relatie tot organisatiestrategie. Je bekijkt de trends op de arbeidsmarkt en krijgt zicht op de invloed van globalisering, technologisering en flexibilisering op de personele bezetting. Je brengt het huidige personeelsbestand in kaart en analyseert de personeelsbezetting op kenmerken, kwaliteit en knelpunten. Voor deze knelpunten leer je verschillende effectieve interventies kennen. Vervolgens ga je aan de slag met het opstellen van een actieplan voor de strategische personeelsplanning in je organisatie.

Je wordt tijdens de opleiding persoonlijk begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. Zij koppelen de theorie voortdurend aan de praktijk, zodat je alles direct leert toepassen in je werk. Ook kun je gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze professionele online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Post Bachelor Strategische Personeelsplanning

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.