Post Bachelor Marketingcommunicatie en Reclame

Korte en praktijkgerichte opleiding voor hogeropgeleiden - 6 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze interessante Post Bachelor ontwikkelt u zich op hoog niveau op het boeiende werkterrein van marketingcommunicatie en reclame. Ervaren reclame- en communicatieprofessionals geven u inzicht in actuele ontwikkelingen in het vakgebied. U verdiept u in strategie, planning en middelen, zodat u organisaties op een effectieve manier zichtbaar kunt maken in de media.

Doelgroep

U wilt op hoger niveau uw kennis en vaardigheden op het gebied van marketingcommunicatie en reclame uitbreiden. Ook als u marketing- of marketingcommunicatiemedewerker bent, is deze opleiding zeer interessant voor u.

Doel en opzet

U krijgt les van communicatieprofessionals uit het beroepsveld. Dat maakt de opleiding heel aantrekkelijk. Alle essentiële thema’s van marketingcommunicatie en reclame komen aan bod, zoals marketingcommunicatiedoelstellingen, positioneringsstrategieën en merkenbeleid. Daarnaast krijgt u zicht op diverse marketingcommunicatie-instrumenten, zoals social media, public relations en zoekmachinemarketing. U doet niet alleen theoretische kennis op, maar past relevante concepten en vaardigheden voortdurend toe op situaties in uw dagelijkse praktijk. Daar zijn de opdrachten die u krijgt aangereikt op gebaseerd. Uw docent begeleidt u hierbij persoonlijk.

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving, zoals lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u via de leeromgeving communiceren met uw medestudenten en docenten.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Diploma

U sluit elke module af met een praktijkgerichte opdracht. Heeft u voor beide onderdelen een voldoende beoordeling behaald, dan ontvangt u het NCOI-diploma ‘Post Bachelor Marketingcommunicatie en Reclame’.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Marketingcommunicatiestrategie en -planning

(6 bijeenkomsten)

 • Marketingcommunicatiedoelstellingen
 • Positioneringsstrategie en -matrix
 • Gap-analyse
 • Communicatieonderzoek
 • Business-to-business
 • Buying behavior
 • Merkenbeleid
 • Offline en online verkoop

Marketingcommunicatie-instrumenten

(6 bijeenkomsten)

 • Reclame en webvertising
 • Direct marketing plus
 • Mediaselectie en social media
 • Public relations
 • Viral marketing en positionering
 • Budgetteringsmethoden toepassen
 • Zoekmachinemarketing
 • Customer relationship management
 • Behavioral targeting
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 6 maanden
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • Dag: 6 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Avond: 12 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kosten

  Inschrijfgeld: € 100,-
  Lesgeld: € 2.990,-
  Studiemateriaal: € 150,- (per module)
  Examenkosten: € 210,- (per moduleopdracht)
  Reprorechten: € 15,-
  Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 2 of 6 termijnen betalen.

  Locatie- en arrangementskosten

  Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  Post Bachelor Marketingcommunicatie en Reclame

  Opleidingsniveau

  Post Bachelor

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure
  DE OPLEIDER

  NCOI Opleidingen

  Hoe hoog leg jij de lat?
  NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.