Post Bachelor Leesspecialist

Expert leesonderwijs - 6 maanden

Vanaf

€ 3.953,35

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het kunnen lezen en begrijpen van teksten is een belangrijke vaardigheid voor de verdere ontwikkeling. Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor sommige kinderen vormt ADHD, dyslexie of een ander taalprobleem een barrière als het gaat om leesvaardigheid. In deze Post Bachelor ontwikkel je actuele kennis en vaardigheden om je leerlingen naar een hoger leesniveau te brengen en kun je een divers en uitdagend leesaanbod voor je school samenstellen.

Doelgroep

Je bent werkzaam in het primair onderwijs en zoekt naar handvatten om leerlingen beter te begeleiden in het ontwikkelen van hun leesvaardigheid. Ook als je je naast het lesgeven wilt ontwikkelen tot leesspecialist is deze opleiding een aanrader.

Doel en opzet

Met de Post Bachelor Leesspecialist ontwikkel je je tot het aanspreekpunt op het gebied van leesonderwijs in jouw school. Je leert leesproblemen signaleren en kunt ze plaatsen in relatie tot eventuele taalproblemen. Je ontwikkelt verschillende technieken om je leerlingen te helpen hun leesvaardigheid verder te ontwikkelen.

De bijeenkomsten worden verzorgd door docenten met ruime ervaring in de praktijk. Je oefent met cases en groepsopdrachten en past deze waar mogelijk direct toe in je eigen werkomgeving.

Praktijktoepassing

De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Indien je niet werkzaam bent in het onderwijs, is het nodig om een onderwijsinstelling in je omgeving te benaderen, zodat je een geschikte praktijksituatie hebt waarin je de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Post Bachelor Leesspecialist

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.