Post Bachelor Kwaliteitsmanagement

Strategische kwaliteitsverbetering van je bedrijfsvoering - 4 maanden

Vanaf

€ 3.264,85

Duur

4 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je een ambitieuze manager die de bedrijfsvoering wil optimaliseren? Dan is deze opleiding bijzonder interessant voor jou. Dit programma biedt je een duidelijk inzicht in de ontwikkelingen binnen kwaliteitsmanagement en de relatie met andere managementgebieden. Je kijkt met een strategische blik naar kwaliteitsdoelen en het vormgeven van een kwaliteitsorganisatie. De deskundige docent gaat in op de praktijk en verschillende toepassingen. Zo krijg je inzicht in het uitvoeren van strategische kwaliteitsverbeteringen in je organisatie.

Doelgroep

Je bent hoger opgeleid en je houdt je bezig met kwaliteitsmanagement. Je bent bijvoorbeeld leidinggevende met verantwoordelijkheid voor kwaliteit of je adviseert bij vraagstukken op het gebied van kwaliteits- en procesmanagement. Voor zowel deelnemers uit profit- als non-profitorganisaties is deze opleiding zeer geschikt en interessant.

Doel en opzet

In de opleiding ga je aan de slag met kwaliteitsverbeteringen vanuit strategisch en procesmatig perspectief. Je krijgt handvatten waar je in je werk meteen mee aan de slag kunt. Het programma is praktijkgericht opgezet en wordt verzorgd door ervaren topdocenten die over veel kennis van het vakgebied beschikken. Zij delen hun kennis en ervaring op een stimulerende manier. Je werkt aan praktijkopdrachten en voert discussies met je medestudenten. Alles wat je nodig hebt voor je studie vind je in onze overzichtelijke online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kun je communiceren met je medestudenten en docenten.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Kwaliteits- en Procesmanager

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Kwaliteitsmanagement in organisaties

 • Kritische succesfactoren
 • Efficiency, kwaliteit, flexibiliteit en innovatie
 • Kritische succesfactoren van kwaliteitsmanagement
 • Kwaliteitsmanagement en organisatieontwikkeling

Kwaliteit als prestatiecriterium

 • Ontwerp-, proces- en productkwaliteit
 • Kwaliteitsprofielen en -kosten
 • Kwaliteitsinformatiesysteem
 • Verbeterinstrumenten

Productiviteit

 • Output-inputrelatie
 • Productiviteitsratio’s
 • Toegevoegde waarde
 • Productiviteitsanalyse en -verbetering

Ontwikkelingen in kwaliteitsmanagement

 • Total Quality Management
 • Quality control en Quality assurance
 • Modellen voor kwaliteitsmanagement

Lean management

 • Lean management en leiderschap
 • Continue verbetering
 • Verspillingen wegnemen en voorkomen
 • Business process redesign
 • Managementrapportages

Diploma

Je schrijft gedurende de opleiding een praktijkopdracht in de vorm van een kwaliteitsverbeterplan voor je organisatie. Dit is een toepasbaar plan voor je organisatie, op basis waarvan je het NCOI-diploma ‘Post Bachelor Kwaliteitsmanagement’ ontvangt.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 4 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 4 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 8 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 100,-
Lesgeld
€ 2.690,-
Studiemateriaal
€ 150,-
Examenkosten
€ 295,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 3.250,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 3.264,85

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Post Bachelor Kwaliteitsmanagement

Vakgebied

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.