Post Bachelor Fusie en Bedrijfswaardering

Praktijkgerichte opleiding op Post Bachelorniveau - 6 maanden

Vanaf

€ 2.878,25

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Markus Verbeek Praehep

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een fusie kan kostenefficiency, schaalvoordelen en zelf fiscale voordelen opleveren. Daarbij kan het een organisatie weerbaarder maken in perioden van tegenspoed. Als financieel professional ken je deze voordelen, maar weet je ook dat fuseren een ingewikkeld proces beslaat. Hoe maak jij de afweging om een fusie wel of niet door te voeren? En op welke wijze zorg je ervoor dat deze integratie succesvol verloopt? Dat leer je tijdens deze interessante opleiding. Alle belangrijke thema's komen aan bod, waaronder contractvorming, fusievorming en cultuurverschillen. Na afloop van deze opleiding lever jij met je kennis en vaardigheden een belangrijke bijdrage in het besluitvormingsproces en de implementatie van een fusie.

Voor wie?

Je bent financieel professional en kent het belang en de noodzaak van fuseren. Daarbij wil je organisaties ondersteunen in het besluitvormingsproces. Met deze opleiding ontwikkel je je tot een waardevolle gesprekspartner voor het bestuur.

Aanpak

De Post Bachelor Fusie en Bedrijfswaardering bestaat uit 2 modules. Alle kernonderwerpen van bedrijfswaardering, fusies en overnamen komen aan bod. Je gaat aan de slag met due diligence en brengt hierbij alle relevante informatie in kaart van de betrokken ondernemingen. Zo verdiep je je in de boekhouding en kun je de waarde van bedrijven goed aan elkaar afmeten. Daarbij leer je welke fusievormen bestaan en hoe een fusie fiscaal wordt geregeld. Met je kennis en vaardigheden kun je directieleden adviseren om wel of niet te fuseren. Bovendien kun je adviseren op welke wijze de fusie het beste geïmplementeerd kan worden.

Tijdens deze opleiding maak je gebruik van de meest actuele literatuur. Daarbij heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Het programma is praktijkgericht ingestoken. Alles wat je op het gebied van fusie en bedrijfswaardering leert, kun je meteen toepassen in je werkomgeving.

Vooropleiding

Je hebt HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

PE-punten

Permanente Educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze opleiding van Markus Verbeek Praehep blijft je kennis niet alleen actueel, maar behaal je ook 20 PE-punten in het kader van de Permanente Educatie van de NBA.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Post Bachelor Fusie en Bedrijfswaardering

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Markus Verbeek Praehep - Opleidersscore 7,6

De opleidingspartner voor financiële professionals
Markus Verbeek Praehep is een autoriteit op het gebied van MBO-, HBO en vakopleidingen voor financiële professionals. Wij zijn veruit de grootste opleider in Nederland op het gebied van finance, accountancy, fiscale opleidingen en opleidingen voor de payroll professional. Dankzij zeer ervaren docenten en een uitgekiende opleidingsmethodiek garandeert Marcus Verbeek Praehep maximaal resultaat.