Post Bachelor Coaching en Begeleiding

Kort en praktijkgericht programma voor hogeropgeleiden - 9 maanden

Vanaf

€ 4.634,76

9 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als je al regelmatig coacht en je je coachingsvaardigheden op hoog niveau wilt ontwikkelen, dan is deze opleiding een goede keuze. In korte tijd ontwikkel je professionele vaardigheden in oplossingsgericht coachen. Je leert op verschillende manieren coachen met behulp van diverse coachingstechnieken en -instrumenten. Ook oefen je tijdens de bijeenkomsten intensief met reële coachingssituaties. Hierbij word je persoonlijk begeleid door trainers met veel ervaring. Zij geven je gericht feedback en versterken zo je coachingsvaardigheden. Met deze opleiding word je een coach met uitstekende begeleidingsvaardigheden.

Doelgroep

Je wilt je professionele coachingsvaardigheden verder ontwikkelen en als coach actief zijn. Heb je onvoldoende praktijkervaring als coach om in aanmerking te komen voor registratie op European Individual Accreditation (EIA) Practitioner niveau, maar wil je wel een gedegen opleiding volgen om nog beter te worden in je vak? Kies dan voor deze opleiding. Het is een inspirerende en efficiënte investering voor coaches aan het begin van hun professionele loopbaan.

Doel en opzet

In dit programma bouw je voort op je kennis van persoonlijke ontwikkeling en motivatie. Daarnaast breid je je coachingstechnieken op gefundeerde en verantwoorde wijze uit. Je gaat aan de slag met opdrachten, oefeningen en rollenspelen, waarmee je de vertaling maakt van theorie naar dagelijkse situaties. Tussen de bijeenkomsten door werk je aan reflectieverslagen van reële coachingstrajecten. Deze reflectieverslagen vormen de afronding van de verschillende modules. De opleiding wordt verzorgd door trainers die actief zijn als coach of supervisor. Tijdens de opleiding kun je altijd terecht in onze overzichtelijke online leeromgeving, waar je alles vindt over de opdrachten en bijeenkomsten.

Vooropleiding

In deze opleiding wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau. Ervaring met coaching is een voorwaarde.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke coachingsvaardigheid

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in eigen motivatie en ontwikkeling
 • Verkennen van eigen normen en waarden
 • Werken aan zelfvertrouwen en ­zelfsturend vermogen
 • Identiteit en authenticiteit
 • Blokkerende opvattingen bij jezelf
 • Lastige coachingssituaties
 • Omgaan met en wegnemen van ­weerstand

Oplossingsgericht coachen

(6 bijeenkomsten)

 • Analyseren van de probleemsituatie
 • De fases van coachen: intakegesprek, coachplan, coachgesprek, evaluatie­gesprek
 • Oplossingsgericht coachen versus probleem­gericht coachen
 • Vastleggen van afspraken
 • Voorwaarden voor succesvolle coaching

Coachingstechnieken en -instrumenten

(6 bijeenkomsten)

 • Gestructureerd coachen
 • Vraag- en luistertechnieken
 • Reflecteren en samenvatten
 • Effectief interveniëren
 • Provocatief coachen
 • Inspireren en motiveren

  Diploma

  De modules worden afgerond met een opdracht in de vorm van een reflectieverslag van een daadwerkelijk coachingstraject. Bij een voldoende beoordeling van deze opdrachten ontvang je het diploma ‘Post Bachelor Coaching en Begeleiding’ van Hogeschool NCOI.

  Dit programma geeft toegang tot het laatste deel van de door NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) geaccrediteerde EQA-opleiding op Practitioner niveau. Het is mogelijk om binnen één jaar na het behalen van de Post Bachelor Coaching en Begeleiding door te stromen naar de erkende Leergang Professioneel Coach. Met het positief afronden van een EQA-opleiding kun je direct aansluiten bij de beroepsorganisatie voor coaches (NOBCO) en kun je via een verkorte route een individuele certificering (EIA-certificering) op Practitioner niveau halen.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 9 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 9 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 18 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten avond variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 100,-
Lesgeld
€ 3.290,-
Studiemateriaal
€ 450,-
Examenkosten
€ 630,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 99,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 4.584,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 4.634,76

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Post Bachelor Coaching en Begeleiding

Vakgebied

Psychologie

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.